Ankara Şırnak'ta "Mevlid-İ Nebi 1439" Programı

Şırnak'ta "Mevlid-İ Nebi 1439" Programı

24.11.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Şırnakta Mevlid-İ Nebi 1439 Programı

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Üniversitesi'nce (ŞÜ), "Mevlid-i Nebi 1439" programı düzenlendi.

Haberin Devamı

Mehmet Acar Kampüsü 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, programda yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in insanlığın efendisi ve büyüklerin şahı olarak tüm dost ve düşman tarafından kabul edildiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'i anlamak ve anlatmak için dakikaların, saatlerin yetmeyeceğini belirten Hatip, onu anlamanın hayatını kendi hayatında tatbik etmekten geçtiğini dile getirdi.

Hatip, şunları kaydetti:

"Kur’an-ı Kerim ayetlerinin bir araya getirmesi sonucu varılan netice şudur. Bu alem bir saraydır bu sarayın kubbesi bu masmavi gökyüzüdür. Sütunları dağlar, zemini halıları bu yemyeşil uçsuz bucaksız çayırlar, çimenler. Avizesi yıldızlar, lambası ve sobası güneş, gece lambası ay, dekorları çiçekler, hizmetkarları hayvanlardır. Bu sarayın bahçesinde okyanuslar deryalar birer havuz gibi. Bu sarayın ağırlanan misafirleri kim? İnsanoğlu. Bu sarayda yaşamak için elbet bir kural, kaide, adabı erkanı olacaktır. Bu sarayı kim kurmuş bütün bunları kim tertiplenlendirmiş? Bu insanlar birbirilerine karşı ve o sarayın sahibine karşı etrafındaki canlı cansız varlıklara karşı nasıl davranacak? İşte bunun teşrifatçısı, rehberi Hazreti Muhammed'dir."

Haberin Devamı

Sinevizyon gösterisinin ardından Fatih Koca ve Bad-ı Saba Musiki Topluluğu tarafından katılımcılara tasavvuf müzik dinletisi verildi.

Tasavvuf sanatçısı Fatih Koca, Şırnak’ta konser vermenin heyecan ve gururunu yaşadığını söyledi.

ŞÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz ise üniversitelerin bilimin yanında sosyal faaliyetleri de yapmakla mükellef olduğunu söyledi.