Gündem Şırnak'ta olaylar çıktı: 9 kişi yaralandı

Şırnak'ta olaylar çıktı: 9 kişi yaralandı

01.10.2015 - 15:33 | Son Güncellenme:

ŞIRNAK'ta PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) üyelerinin sokaklara kazdığı hendeklerin kapatılıp, barikatların kaldırılması için sabaha karşı güvenlik güçleri harekete geçti. Güvenlik güçlerine ateş açarak çatışmaya giren PKK'lılar, kurdukları birakatta tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Bu patlama ve kentte meydana gelen diğer olaylarda 1'i öğretmen 9 kişi yaralandı.

Şırnakta olaylar çıktı: 9 kişi yaralandı

Şırnak'ın merkez Yeşillyurt, Dicle ve Yeni semtlerinde PKK'lıların kazdığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün saat 04.30 sıralarında operasyon düzenledi. Mahalleye hakim yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirilmesinin ardından mahalledeki caddelere Akrep, Kobra, Ural ve Ejder Yalçın tipi zırhlı araçlar konuşlandırıldı.
Çevik kuvvet ekipleri de daha sonra zırhlı kepçeler eşliğinde mahallelere girdi. Mahallere giden polis ekiplerine PKK'lı teröistler tarafından otomatik tüfeklerle ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bugün de yer yer çatışmaların sürdüğü mahallelerden silah ve patlama sesleri yükseldi.

Haberin Devamı

BARİKATTAKİ BOMBA PATLATILDI

Sabah saatlerindeki güvenlik güçleri operasyon yaparken, PKK'lı teröristler kazılan hendeklere yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada 1'i öğretmen 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada Gazi Paşa Mahallesi'ne çıkan Gazi Caddesi'nden mahalleye girmeye çalışan kalabalık YDG-H'li gruba, polis gaz bombaları ile müdahale ederken, zaman zaman da havaya ateş açtı. Burada yaşanan olaylarda 3 kişinin yaralandığı belirtildi.
Saat 11.00 sıralarında ise Yeşil Yurt Mahallesi'nde meydana gelen patlama sonrası çıkan çatışmada uzun süre silah sesleri duyuldu. Buradaki patlama sonrası da 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlamalar nedeniyle birçok evde hasar meydana gelirken, elektrik illetim hatlarındaki kopma sonucu şehrin büyük kısmına elektrik verilemiyor. Özellikle Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan hendek ve barikatların kaldırılması için operasyonlar devam ediyor