Gündem Şırnak’ta olduğunu annesine söylememiş

Şırnak’ta olduğunu annesine söylememiş

29.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cizre’de PKK saldırısında şehit olan 3 asker gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehit Yenikapı’nın Şırnak’a geçici görevle gittiği, annesi üzülmesin diye Şırnak’a gittiğini sakladığı öğrenildi...

Şırnak’ta olduğunu annesine söylememiş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Kadir Kayveni (25), Uzman Çavuş Faruk Gezen (21) ve er Necati Yenikapı (21) için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit Kayveni’nin eşi Ayla Kayveni, ayakta durmakta güçlük çekti. Törenin ardında şehit Kayveni’nin cenazesi Erzurum’un Aşkale ilçesine, şehit Gezen’in cenazesi Balıkesir’in Dursunbey ilçesine, şehit Yenikapı’nın cenazesi ise İzmir’in Buca ilçesine uğurlandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bölücü terör örgütü PKK’nın Cizre’deki saldırısında şehit olan üç asker için başsağlığı mesajı yayımladı.

Şehit er Necati Yenikapı’nın İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan annesi Neriman ve babası Feyzi Yenikapı’ya acı haber askeri yetkiler tarafından, sağlık ekipleri eşliğinde verildi.

Evine Türk bayrağı asılan şehidin ablası Ece Yenikapı, kardeşinin Mardin’de görev yaptığını ve kısa süre önce de geçici görevle Şırnak’a gönderildiğini söyledi. Şırnak’a gittiğini yeni öğrendiğini aktaran Yenikapı, “Kardeşim, ‘annem üzülmesin’ diye Şırnak’a gittiğini sadece ağabeyine söylemiş” diye konuştu.

‘Kürtleri temsil etmiyor’

Eşi Manisalı, kendisi Diyarbakır Silvanlı olan şehit babası Fevzi Yenikapı, artan terör saldırılarına tepki göstererek, “Anam Kürt, babam Kürt, sülalem Kürt benim. Ne istiyorsunuz Türkiye’den” dedi. Terör olaylarına katılanların ve terörü destekleyenlerin Kürt halkını temsil etmediğini ifade eden Yenikapı, gözyaşını tutamayarak HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da tepki gösterdi. Yenikapı, “Demirtaş mıdır nedir? Kürt halkının kanını emdiler. Ne istiyorsunuz bu ülkeden. Ben bunu yıllardan beri anlamıyorum. Anam Kürt, babam Kürt, sülalem Kürt benim. Ne istiyorsunuz Türkiye’den... Yaratan Rabbim ıslah etsin. Herkes uyansın artık, neyin peşindesiniz?” diye konuştu.

Haberin Devamı

3 yıldır görev yapıyordu

Şehit Uzman Çavuş Faruk Gezen’in memleketi Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı kırsal Durabeyler Mahallesi’nde yaşayan Gezen Ailesi’ne acı haberin ulaşmasının ardından şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Dursunbey ve Durabeyler’de de ev ve işyerleri ay-yıldızlı bayraklarla donatıldı. Yaklaşık 3 yıl önce uzman çavuş olan oğlunun şehadet haberini alan baba Arif Gezen ve anne Ayşe Gezen’i yakınları ve yetkililer teselli etmeye çalıştı. Gezen çiftinin, 8 yıl önce de bir traktör kazası sonucu oğulları Ali Gezen’i kaybettikleri öğrenildi.

‘Bahtı kara yavrum’

Uzman Çavuş Kadir Kayveni’nin cenazesi de askeri uçakla Erzurum’a getirildi. Şehidin üvey babası Zeki Atuğ, lastik terlikleri ile törene katılan öz annesi Anşa Atuğ ile kız kardeşleri Merve ve Rumeysa Atuğ’u askeri görevliler teskin etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, doğum yeri olan Aşkale’nin Çay Mahallesi yerine eşi Rüveyde’nın isteği üzerine İspir’in Maden Mahallesi’ne helikopterle götürüldü. 2 yaşında Yasin adında çocuğu bulunan şehidin eşi Rüveyde Kayveni’nin “Ailemin yanında yaşayacağım. Kadir’den ayrı kalmak istemiyorum. Mezarının Maden’de olmasını istiyorum” dediği bildirildi. Anne Anşa Atuğ, tabuta sarılarak, “Bahtı kara yavrum, sana doyamadım” dedi. Kayveni’nin cenazesi toprağa Maden’de verildi.

Haberin Devamı

Selvi Kılıçdaroğlu’ndan başsağlığı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da şehidin evini ziyaret etti. CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve partili yöneticilerle şehit evine gelen Kılıçdaroğlu, aileye başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Şehidin cenazesi bugün toprağa verilecek.