Gündem Şırnak’ta temizlik yüzde 81 tamam

Şırnak’ta temizlik yüzde 81 tamam

10.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 57 gün önce Şırnak ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde başlatılan operasyonlar sürüyor.

Şırnak’ta temizlik yüzde 81 tamam

Şırnak’ta yüzde 81’i Nusaybin’de ise yüzde 60’ı tamamlanan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 677’ye ulaştı. Şırnak, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Sur’da bugüne kadar teröristlerce tuzaklanan, ağırlıkları 10 ile 500 kilogram arasında değişen 5 bin 79 patlayıcı bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart’ta başlatılan Şırnak’taki “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” ve Nusaybin’deki “Atmaca 7 Operasyonu” sürüyor. Şırnak’ta yüzde 81’i, Nusaybin’de ise yüzde 60’ı tamamlanan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 675’e ulaşırken, her iki yerleşim biriminde bugüne kadar bin 697 el yapımı patlayıcı imha edildi, 466 barikat kaldırıldı, 47 çukur kapatıldı. Nusaybin’de gün 7 terörist etkisiz hale getirildi, böylece ilçede öldürülen PKK’lı sayısı 354’e yükseldi. Şırnak’ta ise 2 terörist daha öldürüldü. Şırnak’ta etkisiz hale getirilen terör sayısı 323 oldu.
Mucize kurtuluş
Şırnak’ta güvenlik güçlerinin kaldığı bir okula PKK’lı teristler uzun namlulu ve ağır silahlarla saldırıda bulundu. Okulda kalan güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle birlikte bir kurşun, okulda kalan özel harekat timindeki polisin yanı başında duvara asılı bulunan dizüstü bilgisayara isabet etti. Bilgisayarın kullanılamaz hale geldiği öğrenilirken, ilk ateş sırasında özel harekatçının yatağına yeni uzandığı ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.
Şırnak’ın Uludere ilçesi kırsalında faaliyet yürüten PKK’lı teröristlere gönderilmek üzere Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinden silah, mühimmat ve patlayıcı getirildiği istihbaratına ulaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Yekmal Köyü Çöplük mevkisinde toprağa gömülü 13 çuval içinde 2 havan ile 187 havan mermisi ele geçirdi.

Haberin Devamı

‘Sevgili abilerim’ moral oluyor

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada Şırnak ve Nusaybin’de terör operasyona katılan güvenlik güçlerine, vatandaşların gönderdiği ikram malzemelerinin ve öğrencilerin kaleme aldığı mektupların moral ve destek verdiği ifade edildi. Özellikle çocukların yazdığı mektuplarda, “Sevgili abilerim”, “Yüreklerimiz sizinle”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” gibi ifadeler yer alıyor.