Şırnak Şırnak'taki Çocukların Yüzü Spor İle Gülüyor

Şırnak'taki Çocukların Yüzü Spor İle Gülüyor

06.02.2018 - 11:03 | Son Güncellenme:

.

Şırnaktaki Çocukların Yüzü Spor İle Gülüyor

Şırnak’ta düzenlenen spor etkinlikleri ile terör mağduru çocuklar gönüllerince spor yaparak basketbol öğrenme fırsatı buluyor.
Şırnak’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından öğrencilerin enerjilerini harcayacakları yeni alanlar oluşturdu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Kulübünde 180 öğrenci boş zamanlarında basketbol oynayarak, geleceğin basketbolcuları olayı hedefliyor. Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Basketbol Kulübü Basketbol Antrenörü Murat Tekinalp, bu sene hedeflerinin 500 genci spora kazandırmak olduğunu söyledi. Tekinalp, “Bizim yaz spor okulları, kış spor okulları ve 12 Dev Adam spor okullarımızda ücretsiz sporcularımızı yetiştiriyoruz. 12 Dev Adam basketbolcularını Şırnak’a getirdik. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spora çekiyoruz. Bu sene hedefimiz 500 genci spora kazandırmak. İlkokul ve ortaokul ile lise dahil bölge müsabakalarında dereceye girip Türkiye şampiyonasına katılmak istiyoruz. Daha önce derecelerimizde finallere kadar gittik. Bölge şampiyonluklarımız var” dedi.
Öte yandan, Genç MÜSİAD Şırnak Şubesi tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Kulübünde basketbol oynayan sporculara spor malzemeleri dağıtıldı.