Ankara Şırnak Valisi Aktaş: Devletimize sahip çıkmamız lazım

Şırnak Valisi Aktaş: Devletimize sahip çıkmamız lazım

07.08.2017 - 18:49 | Son Güncellenme:

“Bizim hem birbirimize sahip çıkmamız lazım hem de devletimize sahip çıkmamız lazım"

Şırnak Valisi Aktaş: Devletimize sahip çıkmamız lazım

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Bizim hem birbirimize sahip çıkmamız lazım hem de devletimize sahip çıkmamız lazım." dedi.

Haberin Devamı

Kanaat önderleriyle bir otelde yaptığı toplantıda konuşan Vali Aktaş, kanaat önderlerinin kentin ihtiyaçları ve sıkıntılarını iyi bildiğini, onlarla istişare halinde olacaklarını belirterek "Sizler bizi bu noktada ne kadar doğru ve objektif bilgilendirirseniz, bizler de sizin bize aktardıklarınızı aynı ciddiyetle, samimiyetle değerlendirip ele alırsak, hiç şüphesiz doğru işler yaparız." ifadesini kullandı.

Şırnak'ın 30-35 yıldır terörle mücadele eden bir şehir olduğunu anlatan Aktaş, devam eden operasyonlarla terörle mücadelede büyük mesafeler katettiklerini söyledi.

Yürütülen operasyonlar sayesinde Şırnak'ın kısa zamanda daha huzurlu bir şehir haline geleceğini ifade eden Aktaş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Şırnak merkezli ağırlıklı olmak üzere Cizre, Silopi ve İdil’de bu hendek ve çukur siyaseti döneminde büyük tahribatlar oldu. Onların giderilmesi için de o tahribatların bir an önce giderilerek, bizim hem alt yapısı ile hem üst yapısı ile ayağa kalkması için de büyük bir gayret var. Hükümetimiz bu noktada tabiri caizse kesenin ağzını açmış durumda. Çok büyük kaynaklar bu bölgeye aktarılıyor. Allah’ın izniyle bu yatırımlar bir an önce sonuçlanır ve imar yönüyle de çok daha örnek, çok modern bir şehir haline gelir. Gördüğüm kadarıyla alt yapıda birçoğunu halletmişiz. İçme suyudur, kanalizasyonudur, elektriktir, telefondur yani alt yapı ile ilgili çalışmalar tamamlanma aşamasındadır."

"Bizim hem birbirimize sahip çıkmamız lazım, hem de devletimize sahip çıkmamız lazım. Kardeşliğimize sahip çıkmamız lazım." diyen Aktaş, "Maalesef çok karanlık dönemler geçirdik. Çok acılar yaşadık. Bu dönemde insanlarımızın bir kısmı bilerek, bilmeyerek yanlış yerlerde durdular. Yanlış yerlerde fotoğraf verdiler. Tabii yanlışında ısrar edenler için devlet gereğini yapıyor, yapmaya da devam edecek." dedi.

Devletin güvenlik güçlerinin, yargısının yanlışta ısrar edenlere gereğini yapacağını belirten Aktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama bir şekilde bu yanlışını görüp, samimiyetle, iyi niyetle bulunduğu yerden bu tarafa gelmek isteyen, doğru yerde durmak isteyen vatandaşlarımıza biz yardımcı olalım. Ben bu şehrin Valisi olarak bu noktada bir inisiyatif kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü devlet, millet bu kadar fedakarlık yapıyor. Bu milletin evlatları gelip burada şehit düşüyorlar, gazi oluyorlar, yaralanıyorlar. Yine sizin evlatlarınız, çocuklarınız bu bölgenin insanları gerek korucu olarak, gerekse sivil olarak bir bedel ödüyor. Huzurumuz. güvenliğimiz için. Yine bu yakılan yıkılan şehirler yine bu milletin paraları ile inşa ediliyor, ayağa kaldırılıyor, büyük bir fedakarlık yapıyoruz, devlet olarak, millet olarak ama bütün bunların yanında herkes kendi mensubunu korursa bu olmaz. Herkes durduğu yerde durmaya devam ederse bu olmaz. Bizim iyi niyetle gidip bu insanlarımıza, komşularımıza, çocuğumuza bu doğruları anlatmamız lazım. Böyle bir inisiyatif kullanmamız lazım. Bu insanlara bunları anlatacağız. Anlayanlara, yanlışından dönenlere sonuna kadar kapımızı açacağız ama yanlışında ısrar edenlere de gereğini yapacağız. El birliği ile mücadele etmemiz, gayret etmemiz, bir inisiyatif kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu boyutu ile inşallah bütün Türkiye’ye sunabileceğimiz bir Şırnak örneği ortaya koyacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı

Toplantıya katılan kanaat önderleri de bugüne kadar devletin yanında oldukları gibi bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirterek bu toprakların yıllardır terör örgütünün katliamlarına maruz kaldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Programa, İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy ve kanaat önderleri katıldı.