Ekonomi Şişecam’da kapasite 1 milyon tonu aştı

Şişecam’da kapasite 1 milyon tonu aştı

07.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şişecam Topluluğu’nun 120 milyon liralık fırın yatırımıyla Türkiye’deki cam ambalaj üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı.

Şişecam’da kapasite 1 milyon  tonu aştı

Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren ve 4 ülkedeki 2.3 milyon ton/yıl üretim hacmiyle dünyanın beşinci büyük cam ambalaj üreticisi olan Şişecam Cam Ambalaj, Mersin fabrikasında son teknolojiyle yenilediği 90 bin ton/yıl kapasiteli üçüncü fırını devreye aldı.

Haberin Devamı

Türkiye’de Bursa, Eskişehir ve Mersin’de kurulu üç fabrikasıyla faaliyet gösteren Şişecam Cam Ambalaj’ın yaklaşık 120 milyon liralık yatırımla yenilediği üçüncü fırınının devreye alınmasıyla birlikte Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesi 1 milyon tonu aştı.

Endüstri 4.0

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi olduklarını, ayrıca, krom kimyasallarında dünya lideri olmalarının yanı sıra dünyadaki en büyük 10 soda üreticisi arasında yer aldıklarını bildirdi. Kırman, “13 ülkede üretim faaliyetlerini sürdüren topluluğumuz, ulaştığı kapasite büyüklüğünü ve teknolojik gücünü yenilikçilik, yaratıcılık, uzmanlık ve yetişmiş insan gücü gibi özellikleriyle pekiştirmekte ve değişen pazar koşullarına uygun ürün ve hizmet kalitesiyle geleceğe güvenle bakmaktadır. Devreye aldığımız fırın ile beraber hem ülke ekonomisine yaptığımız katkıları sürdürmeye hem de Mersin fabrikamızda son teknoloji ile üretim yapmaya devam edeceğiz. Söz konusu fırını Endüstri 4.0 stratejisine uygun şekilde donattık. Şişecam Cam Ambalaj, bu fırına bağlı 3 hatta kavanozdan şişeye geniş bir ürün yelpazesinde istenilen renkte üretim yapabilecek” dedi.