Ege Sistem, istikrarı dayatıyor

Sistem, istikrarı dayatıyor

21.03.2017 - 06:04 | Son Güncellenme:

Yeni sistemin cumhurbaşkanının eline ne sopa ne de sihirli değnek verdiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, “İstikrarı, uzlaşmayı, birlikte çalışma becerisini dayatıyor” dedi

Sistem, istikrarı dayatıyor

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 16 Nisan referandumunda sandıktan ‘evet’ çıkarsa kaos yaşanacağını öne süren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerine, “Başka bir ülkeden geçen gün ithal edilmiş bir siyasetçi gibi. Kaos tehdidini son günlerde sıkça dile getirmeye başladı. Tabii zaman daralıyor. Bir telaş hali de var, normal. Mübalağaya devam ediyorlar galiba korkuları başka. Kim tutacak sizi, iktidar da olun, Cumhurbaşkanı da” dedi.

Bülent Delican yaptığı yazılı açıklamada, yeni sistemle, halkın iradesini bürokrasi üzerinden teslim almaya çalışan, halkın seçtiklerini kuklaya çeviren güç odaklarını ortadan kaldırmayı amaçladıklarını öne sürdü.

‘Sihirli değnek yok’

Delican, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni sistem, Cumhurbaşkanı’nın eline ne sopa ne sihirli değnek veriyor. 5 yıl süreyle yetkilisin ama sorumlusun diyor. Meclis’e de aynı süreyi veriyor. İstikrarı, uzlaşmayı ve birlikte çalışma becerisini dayatıyor.”