Sivas Sivas'ta Düve Alım Desteği İçin Başvurular Başladı

Sivas'ta Düve Alım Desteği İçin Başvurular Başladı

21.09.2017 - 15:50 | Son Güncellenme:

.

Sivasta Düve Alım Desteği İçin Başvurular Başladı

SİVAS (AA) - Sivas'ta "Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği kapsamında "Düve Alım Desteği" 2017 yılı başvuruları başladı.

Haberin Devamı

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyit Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Sivas'ın yetiştirici bölgesi olarak belirlenen 30 ilden biri olduğunu belirtti.

Yıldız, açıklamasında şunlara yer verdi:

"İlimizin hayvancılığı için önemli bir adım olacağına inandığım düve alım desteği başvuruları başladı. En az 20 baş, en çok 200 baş olmak üzere, düve alım bedelinin yüzde 30'u hibe olarak verilecek. Bu yıl için başvurular 11 Eylül-10 Ekim 2017 tarihleri arasında 30 gün süreyle alınacak. Yetiştiricilerimiz düve alım desteği kapsamında, kombine ve etçi ırklar Simental, Kırmızı/Siyah Angus, Hereford, Limuzin, Şarole ve Belçika Mavisi ırklarından alabilecekler. Bakanlığımız tarafından gebe düveler için desteklemeye esas birim fiyat 8 bin 500, 8-13 aylık boş düveler için ise 5 bin lira olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Yetiştiricilerimiz başvurularını bağlı oldukları İl ve İlçe Müdürlüklerimize yapabileceklerdir. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimiz, İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilir. Tarım ve Hayvancılık alanında bölgemiz ve ülkemiz için yüksek katma değer oluşturan ilimiz için çok faydalı olacağına inandığımız bu destekle ilimiz yetiştiricilerinin rağbet göstereceğine inanıyor ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum."