Sivas Sivas'ta Eğitim Değerlendirme Toplantısı

Sivas'ta Eğitim Değerlendirme Toplantısı

21.06.2017 - 15:02 | Son Güncellenme:

.

Sivasta Eğitim Değerlendirme Toplantısı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelerek eğitimi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim kalitesinin artırılması ve sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla her ay bir ilçede düzenlenen İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı, Vali Gül başkanlığında Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gül, büyük gayretler gösterilerek bir eğitim-öğretim döneminin son bulduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın memleketinin Sivas olması nedeniyle milli eğitimdeki en iyi uygulamaların Sivas'ta olması gerektiğini aktaran Gül, öğrencisinden öğretmenine, velisine kadar daha fazla gayretin ortaya çıkması gerektiğini vurguladı.

Gül, "Her geçen sene bir öncekinden daha iyi gidiyoruz. Son 3 senenin rakamları onu gösteriyor. Gelecek sene bu seneden daha iyi olma durumundayız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni eğitim-öğretim döneminin planlamasının şimdiden yapılmasını isteyen Vali Gül, şunları kaydetti:

"Bunu yaparken önümüzde hükümet politikaları var. Tekli eğitime geçmek, okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve dördüncü sınıftan beşinci sınıfa geçerken dil eğitiminin çözülmesi. Bu üçü, Türkiye’nin her tarafında merkezi olarak konulan bir politika. Onun ötesinde de zaman zaman Milli Eğitim Bakanlığında zaman zaman Sayın Başbakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği konular var. Bunları hatırlatmakta fayda görüyorum. Bunların başında değerler eğitimi geliyor. Aileler çocuklarını bize emanet ediyorlar. Bu çocuklara ailelerin evladına verdiği eğitim gibi bir eğitim verme durumundayız. Ondan daha iyisini verme durumundayız. Dolayısıyla da değerler eğitimiyle ilgili takvimimizin olması lazım."

Uyuşturucuyla mücadele konusunda da çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulmasıyla ilgili öğretmeninden öğrencisine, velilerden, idarecilere kadar herkese büyük görevler düştüğünü vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

"Bunun bir yol haritası olmalı. Çocukların mümkünse her branşta sportif aktivitelerle ilgilenmeleri gerekiyor. Sivas, güreş başta olmak üzere geleneksel sporlarla ilgili ciddi anlamda alt yapısı olan bir şehrimiz. Dolayısıyla da bizim çocukları sportif aktivelere yönlendirmemiz gerekiyor. Ve o sportif aktivitelerde de başarı sağlamalarını bekliyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin mutlaka olması lazım. Akademik başarının takipçisiyiz. Bir okulda birkaç kişinin münferit başarısından ziyade genel bir başarının olması gerekiyor. Güvenlik kamerası eksikliği olan okullarımız varsa, mutlaka hem okul içerisinde hem okul bahçesinde hem de okulun etrafını gören yerlerde bu imkanı sağlamamız gerekiyor."

Haberin Devamı

Okulların fiziki eksiklerini çevre illerden daha kolay çözdüklerini kaydeden Gül, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayılarının çok iyi olduğunu aktardı.

Sivas'ın huzurlu bir şehir olduğunu vurgulayan Gül, şunları belirtti:

"Taşımayla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Velilerimizin öğrencilere olan ilgisi çok iyi. Daha başarılı olacağız. Akademik, sosyal, kültürel ve sportif anlamda başarı yakalayacağız. Spor salonlarını, çok amaçlı salonlarını, laboratuvarları, kütüphaneleri olabildiğince kullanmamız, çocuklara açmamız lazım. Ödüllendirme mekanizmasının objektif, elle tutulur olabilmesi lazım. Kangal’da ya da Divriği’de ya da Gölova’da bir öğretmeni neden ödüllendirmemiz gerektiğini ya da bir öğretmenle ilgili neden yasal işlem yapmamız gerektiğini bilmem gerekiyor.”

Haberin Devamı

Toplantı, ilçe milli eğitim müdürlerinin görüş, öneri ve taleplerinin alınmasının ardından sona erdi.