Sivas Sivas'ta Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Sivas'ta Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

05.12.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

Sivasta Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ta, karla mücadele toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, vali yardımcıları Yeliz Yıldızhan ve Zihni Yıldızhan, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Karayolları Bölge Müdürü Aydoğan Aslan, AFAD İl Müdürü Nazif Ekinci, Meteoroloji İl Müdürü Haydar Bacanlı, kaymakamlar ve diğer ilgililer katıldı.

Gül, burada yaptığı konuşmada, il sınırları içerisinde karla mücadele kapsamında yapılacak olan çalışmalarda alınacak tedbirleri görüşmek, değerlendirmelerde bulunmak ve ilgili birimler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Sivas'ta karla mücadelenin kolay olmadığını, il merkezi, çevre, ilçe ve köy yolları ile kentte toplam 12 bin 500 kilometre yol ağının bulunduğunu aktaran Vali Gül, "Yağan bu karı birkaç saatte ortadan kaldıramayacağımızı bilmek lazım. Burada belli önceliklerin olması lazım. Nedir bu öncelikler, doğum var mı, hasta var mı, bir kaza, bela, afet meselesi var mı, okul servislerinin gidip geldiği yerler mi? Buralar önceliğimiz. Tecrübemiz ve iş makinelerimiz var. Çalışanlarımız gece gündüz demeden elinden gelen her şeyi yapıyor ama kar yağdığı ve aynı gün kalkmadığı zaman vatandaşlarımızdan da bunu anlayışla karşılamalarını istiyoruz." ifadelerini kulandı.

Kentte kar yağışı beklendiğini anımsatan Gül, köy yollarının en kısa sürede açılması gerektiğini vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizde 10 Aralık'ta toplu açılış programı var. Biz istiyoruz ki bu programa Sivas'ın her köşesindeki vatandaşımız ulaşabilsin. Yolları iyi açacağız ki toplu açılışa gelmek isteyen vatandaşlarımız devletimizin, milletimizin birliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın o coşkusuna katılmış olsunlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kar yağdığında doğadaki hayvanların yiyecek sıkıntısı yaşadığına da dikkati çeken Gül, vatandaşları doğaya yem bırakmaya davet etti.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise kış sezonunun kazasız ve belasız geçmesini dileyerek, belediyenin ekip ve ekipmanlarıyla gerekli tüm hazırlıkları yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan da ilde özel taşıtların yüzde 91'inin, kamyonlarda ise yüzde 94’ünün kar tipi lastik kullandığını ifade ederek, bu rakamların kentte bilinç seviyesinin yüksek olduğunun gösterdiğini aktardı.

Meteoroloji İl Müdürü Haydar Bacanlı ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından akıllı cihazlar için geliştirilen mobil uygulama sayesinde, vatandaşların hava durumunun yanı sıra birçok bilgiye ulaşabileceğini bildirdi.

Diğer yetkililer ise karla mücadele noktasında alınan önlemleri anlattı.