Sivas Sivas'ta Lojistik Köy Kurulacak

Sivas'ta Lojistik Köy Kurulacak

24.02.2017 - 09:55 | Son Güncellenme:

.

Sivasta Lojistik Köy Kurulacak

Sivas’ın sanayisine katkı sağlayacak olan Lojistik Köy projesiyle ilgili sondaj çalışmalarına nisan ayında başlanması planlanıyor.
Demir Çelik Fabrikası mevkiine yapılması planlanan söz konusu projeyle ilgili Vali Davut Gül, beraberinde AK Parti Sivas Milletvekili Habip Soluk, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile diğer ilgililer lojistik köy projesinin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.
Vali Davut Gül projenin Başbakanı Binali Yıldırım’ın Sivas’a mükafatı olduğunu belirterek, "Bütün parsellere demir yolunun yapılması yaklaşık 40-50 milyon liralık bir iş. Dolayısı ile Sivas’ın ve yeni kurulan OBS’nin bundan faydalanması bizi ve Sivaslıları mutlu etti. Biz de burada hem lojistik köyle ilgili hem de diğer işlerle ilgili bütün bürokratik kademeleri bir tarafa bırakıp yapılması gereken ne varsa yağacağız. İnşallah 2017 yıl içeresinde hem TÜDEMSAŞ’a iş yapan firmalar hem de Devlet Demir Yollarının işi fiilen başlamış olacak. Allah hayırlı etsin" ifadelerini kullandı.
AK Parti Milletvekili Habip ise daha önce 2010 yılında lojistik köyle ilgili yer belirlendiğini ancak bir takım nedenlerden dolayı yer değişikliğine gidildiğini söyledi.
Lojistik köy altyapı projesinin de tamamlanma aşamasında olduğunu dile getiren Soluk, TÜDEMSAŞ fabrikasına iş yapan firmaların 8-10 parsel yer aldığını ve ardından da bölgede yatırımlara başlanacağını ifade etti.