Sivas Sivaslı Esnafın Robot Yarışması Mutluluğu

Sivaslı Esnafın Robot Yarışması Mutluluğu

14.05.2018 - 12:27 | Son Güncellenme:

.

Sivaslı Esnafın Robot Yarışması Mutluluğu

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, kentte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen robot yarışmasının Sivas'ın tanıtımına önemli katkı sağladığını ve esnafı da sevindirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, Sivas'ta 9-11 Mayıs'ta Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasını değerlendirdi. Yarışmaya 4 bin katılımcının geldiğini aktaran Köksal, 2 bin 920 robot, 506 kurum ve 12 farklı ülkeden katılım sağlanarak son 12 yılın başvuru rekorunun kırıldığını ve en fazla katılımın da Sivas’ta olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Sivas Valiliği organizesi ile İl Yürütme Kurulu iş birliğinde gerçekleştirilen ve üç gün süren yarışmalarda Sivas’ın da tanıtımına önemli katkı sağlandığını vurgulayan Köksal, “Robot yarışmalarının yapıldığı 8-11 Mayıs'ta yarışmacı grupları ilimizin sosyal, kültürel ve tarihi dokusunun tanıtılması için şehir gezileri yapılmıştır. Yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenler 23 otel, 13 kamu misafirhanesi ve 4 okul pansiyonunda misafir edilmiştir. Katılımcılara yarışmanın yapıldığı bölgede öğle ve akşam olmak üzere 8 öğün yemek verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

12 yabancı ülkeden 52 katılımcı olduğunu, bunların 20 robot ile yarışmaya katıldığını belirten Köksal, ülkemizden ise 3 bin 955 katılımcının 2 bin 907 robot ile yarışmalara katılımlarının sağlandığını aktararak, bu etkinliğin Sivas’a büyük değer ve katkı sağladığını kaydetti.

Köksal, Uluslararası Robot Yarışması'nın Sivas'ta gerçekleşmesini sağlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere Sivas Valisi Davut Gül’e, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'ya, organizasyon kurulu ve il yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti.

SESOB Başkanı Beşir Köksal da yarışmanın Sivas’a bir canlılık getirdiğini, öğrencilerin yarışmaları yakından takip ederek, mesleki ve teknik eğitimin öneminin de bir kez daha öneminin ortaya çıktığını belirtti.