Sivas SİVASSPOR, GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

SİVASSPOR, GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

22.09.2014 - 19:25 | Son Güncellenme:

.

SİVASSPOR, GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Sivassspor karşılaşmanın hazırlıklarına başladı
Kulüp tesislerinde teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda top kapma çalışmasıyla başladı. Torku Konyaspor maçında forma giyen oyuncular düz koşu yaparken, diğer oyuncular 5’e 2 top kapma çalışması yaptı. Hafif sakatlığı bulunan Burhan Eşer fizyoterapist eşliğinde salonda çalıştı.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos takımı psikolojik olarak maça hazırlamak gerektiğini belirterek, motivasyon olarak böyle büyük takımlara karşı futbolcuları kafa açısından karşılaşmaya motive etmelerinin gerektiğini söyledi.
İki takımın da lige kötü başladığının hatırlatılması üzerine Carlos, “Ben kendi takımım ile ilgili konuşmak istiyorum. Aslında iyi oynuyoruz belki bazen biraz daha şansa ihtiyacımız var. Tabii bunun haricinde mutlaka biraz daha sabırlı oynamamız gerekiyor. Hakemler konusunda biraz daha temkinli ve dikkatli olmamız gerekiyor. Bunun haricinde takımımız iyi bir oyun ortaya koyuyor. Buraya gelip de sadece defans yapıp bir puana razı olan takımlara karşı durumlarda biraz daha sabır olup, biraz daha iyi baskı yapıp, akıllı oynamamız gerekiyor. Bence eksik olan şey bizde bu” diye konuştu.
Türkiye’deki maçlarda yürütülen kuralların Avrupa’daki maçlarda yürütülen kurallardan farklı göründüğünü söyleyen Carlos, “Bu hakemlerin Türkiye’deki yönettikleri maçlar ile Avrupa’daki yönettikleri maçlar arasındaki yönetim farklarını ortaya koyuyor. Bununla ilgili bence ciddi kararlar alınmalı. Benim çok fazla hoşuma gitmiyor. Federasyon ve Merkez Hakem Kurulu ne kadar oyuncular ile ilgili düzenlemeler getiriyorsa, bence hakemleri de inceleyip onlarla ilgili de ciddi kararlar almalılar“ dedi.
Sivasspor takım kaptanı Kadir Bekmezci ise Torku Konyaspor maçında istedikleri neticeyi alamadıklarını belirterek, “O maçı bir önce unutmalıyız, bu hafta Galatasaray maçı var. Zor bir maç bizi bekliyor. Oradan inşallah kayıpsız dönmek istiyoruz. Çünkü baktığımız zaman istediğimiz konumda değiliz. Kendi sahamızda iki maç oynadık galibiyet alamadık bunu telafi etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Galatasaray maçının zor bir maç olacağını söyleyen İbrahim Toraman ise, “Çok zor bir atmosferde oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Ligin ilk üç haftası geride kaldı. Şöyle bir baktığınız zaman iyi şeyler ortaya koyduk. Oyun olarak, mücadele olarak. Ama bu şansızlıkla ve tecrübesizlikle puana yansımadı. Hem bizim açımızdan hem de Galatasaray açısından çok zor ve önemli bir maç olacak. En iyi şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah o zorlu atmosferde en iyi şekilde mücadele edip, iyi bir skorla döneriz" ifadelerini kullandı.