Şanlıurfa Siverek Sgk Çalışanları Kırsaldaki Vatandaşları Bilgilendiriyor

Siverek Sgk Çalışanları Kırsaldaki Vatandaşları Bilgilendiriyor

17.11.2017 - 15:49 | Son Güncellenme:

.

Siverek Sgk Çalışanları Kırsaldaki Vatandaşları Bilgilendiriyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanları, kırsal mahalleleri gezerek vatandaşları bilgilendiriyor.
Siverek Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yurdaer Tecir ve beraberindeki kurum çalışanları, Çaylarbaşı kırsal mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelerek, arım sigortası, tarım tevkifat uygulamaları, isteğe bağlı sigorta, genel sağlık sigortası gibi konularda bilgi verdi.
Mahalledeki ilk öğretim okulunu da ziyaret eden müdür Yurdaer Tecir, öğrencilere sosyal güvenliğin önemi hakkında bilgilendirme yaptı. Mahalle yakınlarındaki pamuk tarlasında çalışan işçilerle bir araya gelen Tecir, tarlada çalışan çocuklarla ilgili ailelere uyarılarda bulundu.
Kırsal alanda yaşayan bir çok vatandaşın sosyal güvenlik konularında bilgi sahibi olmadığına dikkat çeken Siverek SGK Müdürü Yurdaer Tecir, genel konularda bilgi verildiğini söyledi. Okulda öğrencilere yönelik bilgilendirme konusunun önemine değinen Tecir, "Sosyal güvenlik konusunda bilgilendirmelerin çocuk yaşta yapılması önem arz ediyor. Bu sayede sosyal güvenliğin öneminin daha erken yaşlarda fark edilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Mahalle ziyaretimiz sırasında tarlada çalışan işçi kardeşlerimiz ile görüşüp, çocukların tarlada değil, okulda olmalarının gerektiğini ifade ettik" dedi.
Okul ziyareti sırasında yapılan bilgilendirmenin ardından öğrencilere bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.