Sevgili Pembenar okurları;

Son dönemlerin en revaçta mesleklerinden biri; kabin memurluğu… Dışarıdan bakıldığında aman canım ne var bu işte, işleri çay-kahve dağıtmak diye düşünebilirsiniz, ancak meslek sadece ikramdan ibaret değil. Kabin memuru denildiğinde gözümüzün önüne şık üniformaları, güler yüzleri ile halk dilinde ‘’hostes’’, biz havacılara göre ise ‘’kabin memurları’’ gelir. Kabin memurluğu mesleği, son derece meşakkatli, özveri isteyen ve iletişime dayalı bir meslektir. Pek çok genç sırf popüler olduğu için ya da maddi ve sosyal imkânlarından dolayı bu mesleği tercih etmekte, sonuç ise hüsran ile bitmektedir.

Ancak işinizi sever, hakkı ile yapar ve gereken donanıma sahip olursanız, uzun yıllar hem dünyayı gezer, farklı kültürleri tanır, hem de keyifle mesleğinizi icra edebilirsiniz.

Peki, Kabin Memuru Olmak İçin Neler Gerekiyor?
Geçmiş yıllarda sadece lise mezunu olmak yeterli iken, günümüz koşullarında rekabeti arttırmak ve kalifiye personel ihtiyacına yönelik adaylar istihdam etmek için pek çok havayolu şirketi kolları sıvadı; artık birçok havayolu şirketi ilk kriter olarak 2 yıllık ön lisans mezuniyetini şart koşuyor.

Haberin Devamı

Kabin memurluğu mesleği;
Yabancı dili iyi kullanabilen,
Boy-kilo orantısının önemli olduğu,
Uçuşa elverişlilik kapsamında bazı gerekliliklerin olduğu bir meslek.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programları Nedir?
Eskiden kabin memuru olmak istiyorsanız; lise mezunu olmanız yeterliydi; şimdi ise kabin memuru olmak istiyorsanız, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ön lisans programlarını okumak avantaj. Tıpkı hemşirelik okuyan birinin hemşire olması ya da öğretmenlik okuyan bir bireyin öğretmen olması gerektiği gibi; artık bu mesleği okuyan bireyler de sektörde ön plana çıkıyor.

Doğru Eğitimi Nasıl Alabilirim?
Öncelikle eğitim alacağınız üniversitenin sektörle bağlarını araştırmalı, yabancı dil imkânlarını karşılaştırmalı, eğitim içeriklerinin ve öğretim görevlisi kadrosunun sektördeki tecrübesine odaklanmalısınız.

Marka danışmanlıkları, eğitimler, öneri ve görüşlerinizi bildirmek için bana aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Mail: t
Instagram 1: @tuvanaeroltu
Instagram 2: @tuvanaeroltuilemarkalasma

Haberin Devamı