Gündem Sivil imamın ağabeyi işe alımlardan sorumlu

Sivil imamın ağabeyi işe alımlardan sorumlu

21.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Akıncı Üssü yakınında yakalanıp tutuklanan ve FETÖ’nün sivil imamı olduğu iddia edilen ’ın ağabeyi eski akademisyen Şakir Batmaz hakkında “silahlı terör örgütü kurmak ve yönetme” suçlarından hazırlanan iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor.

Sivil imamın ağabeyi işe alımlardan sorumlu

Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir tarafından hazırlanan iddianamede Batmaz’ın, 1999/2016 arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile sürekli irtibatlı olduğu, başarısız darbe girişiminde Akıncılar Üssü’nde yakalanan FETÖ Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem abisi Kemal Batmaz’ın faaliyetleri vasıtasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda etkin rol oynadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, Batmaz’n Deniz Kuvvetleri ile ilgili HTS değerlendirmesine yer verildi. Yapılan HTS çalışmalarında Batmaz’ın Deniz Kuvvetleri personellerinden 2011’de DHO/DMYO mülakat komisyon üyeri ile 2012’de mülakat komisyonu kurul üyeleri ile 2014’te sivil memur alım mülakat komisyonu olan uzmanları, sivil kaynaktan subay alım komisyondan uzmanı, uzman erbaş alım komisyondan istihbarat olan uzmanı ile 2015’te sivil kaynaktan subay alımı komisyon üyeleri, DHO/DMYO mülakat komisyon kurulu üyeleri, uzman erbaş alımı komisyonu olan uzmanla, sözleşmeli er alım komisyon istihbarat üyeleri ile 2016’da sivil kaynaktan subay alımı komisyonu, DHO/DMYO mülakat komisyon üyeleri, er alımı komisyon kurulu üyeleri, uzman erbaş alımı komisyon üyeleri ve kurul başkanı ile irtibatlı olduğu belirtilirken, “Bu komisyonlardaki alımcıların kararlarında etkili olduğu tespit edilen görüşmelerden anlaşılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Personelle irtibatlı

İddianamede, Batmaz’ın, görevden ihraç edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli ile de irtibatlı olduğu kaydedildi. İddianamede, Batmaz’ın, eşleri KPSS şüphelisi olan eski Astsubaylar Onur Yüksel ve Osman Sarak, sözde Yurtta Sulh Konseyi atama listesinde adı yer alan eski Albay Şükrü Bostan, Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özelin’in Maltepe Askeri Cezaevi’ne konulmasında aktif rol oynayan ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 12 yıl hapse mahkum edilen eski Üsteğmen İbrahim Halil Tekatlı, Genelkurmay karargâhı çatı davası sanıklarından eski Tuğamiral Muhittin Elgin ile irtibatlı olduğu anlatıldı. İddianamede, Batmaz’ın, 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Tugay komutanına ağırlaştırılmış müebbet

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul’a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla 8sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Sanıklardan TSK’den ihraç edilen 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılırken, 6 sanığa müebbet, bir sanığa ise 2 yıl hapis cezası verildi. n Kırklareli AA