Malatya Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Paylaşım Ve İstişare Toplantısı

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Paylaşım Ve İstişare Toplantısı

15.11.2017 - 17:17 | Son Güncellenme:

.

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Paylaşım Ve İstişare Toplantısı

Kentteki sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "İlçemizi geleceğe taşıyacak yatırım ve projelerimizin birçoğunu Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz istişare ve paylaşım toplantılarında belirliyoruz" dedi.
Yeşilyurt’u geleceğe taşıyacak projeleri ve hizmetleri hayata geçirirken istişareye önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, son olarak Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Yeşilyurt Kent Konseyinde gerçekleşen toplantıda, Yeşilyurt’ta geleceğe dönük gerçekleşen projeler ve yatırımların yanı sıra sosyal ve ekonomik gelişmeler, kamu ve özel sektör yatırımları, mevcut potansiyellerin değerlendirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Burada konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, sivil toplum kuruluşlarının toplum yararına gösterdikleri faaliyetlerin yanı sıra bilgisini ve birikimini şehrinin ve ülkesinin hizmetine sunan önemli bir iç dinamikler olduğunu ifade etti. Katılımcı belediyecilik anlayışları doğrultusunda ilçenin gelişmesine katkı sunmak isteyen herkesin görüşünün kıymetli olduğunu dile getiren Polat, “Bizim kapımız herkese sonuna kadar açık. Özellikle Sivil Toplum ve Meslek kuruluşlarımızdan gelen önerileri önemsiyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak farklı düşünce ve tespitlerinden sürekli istifade ettiğimiz STK’lar ile sık sık bir araya gelerek fikir alış verişi yapmaktayız” dedi.
Bugünde MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı ve yönetimi ile belediye hizmetleri, projeler ve yatırımlar üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdiklerini ifade eden Polat, “İlçemizi planlı, programlı, doğru projelerle kalkındırmak isterken sadece bizim düşüncemiz yeterli olmayabilir, burada toplumdan gelecek olumlu veya olumsuz tepkileri de dikkate almalıyız. MÜSİAD yönetimiyle bu anlamda çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bizler bilgiler paylaştık, MÜSİAD yönetimindeki değerli kardeşlerimizde olumlu, olumsuz değerlendirmelerini bizlerle paylaştılar. Samimi bir ortamda geçen görüşmeden elde edeceğimiz verileri hizmetlerimize yansıtacağız. Belediyeler ile toplum arasında köprü vazifesi gören Sivil Toplum Kuruluşlarımızla toplantılarımıza devam edeceğiz" İfadelerine yer verdi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan ise toplantıda yaptığı konuşmada Yeşilyurt Belediyesi’nin hizmetleri ve projeleri hakkında detaylı bilgiler aldıklarını ifade etti. Kalan, ilçe genelinde sürdürülen çalışmaların yanı sıra devam eden projelere ilişkin de düşüncelerini Başkan Polat ile paylaştı.