Sivilceler artık sorun değil!

Sivilceler artık sorun değil!

Ergenlik çağındaki gençlerin ilginç hikayeleri var, özellikle ben gençlerimizin sivilceleriyle yaşadıkları hikayelerini yakinen dinliyor, onlara nasıl yardımcı olabileceğime dair moral vermeye çalışıyorum. Ayrıca yaşadıklarını bana yazılı olarak da veriyorlar. Onları çok iyi anlıyorum; zira en güzel dönemde, çocukluktan gençliğe geçerken, yüzlerinde beliren sivilceler yüzünden sıkıntı çekiyorlar, mutsuz oluyorlar, üstelik tam süslenmeye ve kendilerini beğendirmeye başladıkları sırada. Hepimiz gençlik dönemi geçirdik, kimimiz sivilceyle, kimimiz sivilcesiz. Örneğin ben çok ağır şekilde geçirdim ama iki kardeşim bir tane bile sivilcesi çıkmadan ergenlik dönemlerini geçirdiler.

Haberin Devamı

Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar yağ bezleri daha çok yağ üretmesine neden olurlar. Akneler günümüzde ileri yaştakilerin de sorunlarından biri. Cildimizde çıkan sivilceler ayrıca vücudun sırt, omuz bölgelerinde de çıkar. Bu sivilcelerden kurtulmak mümkün mü? Evet, mümkün. Çünkü ergenlik sivilceleri bir hastalık değildir, çocukluktan gençliğe geçiş döneminde yaşanan değişiklerdir.

Bu hafta sevgili genç kızımız İrem Esen'in, bana yazdığı sivilce hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum, belki gençlere bir örnek olabilir.


Ben İrem Esen. 1988 doğumluyum. İşletme Fakültesi’nden mezun oldum ve bu yıl yurt dışında çalışmaya başlayacağım. 12 yaşında ergenliğe girdim ve o zamandan beri ciddi olarak akne problemi yaşadım. İlk zamanlar bunu fazla umursamıyordum ama sonraları hele 15 yaşına girdikten sonra sivilcelerim giderek çoğaldı. Bu yüzden cilt doktorumun tavsiyesi ile ilaç tedavisine başladım. Bir süre rahat ettikten sonra beş, altı ay tedaviye ara verdim. Sivilcelerimin tekrar çoğalmasıyla yine beş, altı ay ilaç aldım, daha sonra yine ara verdim.Bu problem 1-2 sene yok oldu.Türkiye'ye okumaya geldikten sonra hayatımın en kötü akne problemini yaşadım. Sivilceler çoğaldı ve acımaya başladılar. Çaresizlik içinde, yedi ay başka bir ilaç kullandım daha evvel kullandığım ilacın Türkiye'de yapılmış muadiliydi bu ilaç. Dokuzuncu ayda problemler yeniden başladı. Doktora giderek birkaç değişik ilaç kullanmaya başladım. O arada yurt dışında yaşayan annem, Nesrin Hanımı Haber Türk Ana haber'de sivilcelerle ilgili çalışmalarını anlatırken görmüş. Ben Ankara'dayken annem bana haber verdi ve ertesi gün sizden randevu aldı. Nisan'ın ortasında sizlerle tanıştım. Artık bu kuvvetli ilaçları kullanmak istemiyordum çünkü karaciğerimin zarar göreceğini hissetmeye başlamıştım. Sizlerle çalışmaya, uygulamalarınızı takip etmeye başladıktan sonra bir ay içinde ciddi bir iyileşme görmeye başladım. Sizin her dediğinizi yaparak makyaj yapmayı bile bıraktım ve hala da öyle.

Haberin Devamı

Artık rahat rahat dışarı çıkabiliyorum. İnsanlar bana “Sivilcilerinden dolayı doktora gittin mi?” diye sormuyorlar ve bana kendi fikirlerini söylemiyorlar. Artık cilt problemimin olmadığını biliyorum. Bu sevincim sizin sayenizde oldu. Size gelip de ilk çektiğiniz resimleri görünce içim gidiyor. Her şey doğal olduğu için çok daha fazla güveniyorum, hem size hem kendime. Teşekkür ederim. İrem Esen

Haberin Devamı

Sivilceler artık sorun değil

Ben de güzel kızımıza , bize gelip güvendiği için teşekkür ediyorum. Yaşam boyunca , yüzündeki güzellik ve mutluluk hiç eksik olmasın.

Bütün gençlere güzellik dolu günler diliyorum.

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin SÜRER

Cilt Probleminizi yazın , alttaki adreslere gönderin cevaplayayım.

www.enesbioestetikcenter.com