Sağlıklı Beslenme Sivri biberin bu faydalarını biliyor muydunuz?

Sivri biberin bu faydalarını biliyor muydunuz?

05.02.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Yemeklere tat vermek için kullanılan sivri biberin sağlık açısından da faydaları vardır. Sivri biberin içerisinde bulunan birçok faydalı maddenin etkisiyle sağlık açısından da birçok faydası bulunabilir.

Sivri biberin bu faydalarını biliyor muydunuz

Sivri biber nedir?

Haberin Devamı

Sivri biber, dolmalık biberden farklı olarak daha uzun ve daha etli olan bir türdür. Acı ve tatlı olmak üzere aynı bölgede yetişebilir. Ziraat bilimi açısından tatlısının veya acısının nasıl ve nerede yetişebileceği tam olarak çözülememiştir.Sivri biberin bilinen en eski tarihi 1700 yıl öncesine kadar gidebilir. Yemeklere tat vermenin dışında bazı hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir. İçerisinde bol miktarda A vitamini, C vitamini, tiamin riboflavin, pridoksin, sodyum, potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum olmak üzere birçok maddeyi barındırabilir.

Sivri biberin faydaları nelerdir?

Sivri biberin içerisinde bulunan birçok faydalı maddeden dolayı sağlık açısından birçok faydası olabilir.

Ağrı giderici etkisi olur

Haberin Devamı

Sivri biberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesi burkulma türü ağrıların hissedilmesini azaltabilir etkide olabilir. Ağrıların bulunduğu bölgeye biber yağından birkaç damla damlatmak faydalı olabilir.

Hafızayı arttırır

Sivri biber içerisinde bulunan karnosik asitten dolayı beyinsel işlevlerin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir. Ayrıca bu asit hafızanın güçlenmesine yardımcı olabilir. Yaşlılığa bağlı unutmadan ruh sağlığının korunmasına kadar birçok açıdan faydalı olabilir. Özellikle çocukların hafıza gelişimleri açısından kullanılması tavsiye edilebilir.

Kansere karşı mücadele edebilir

Sivri biberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesinin kansere karşı etkili olduğu yapılan birçok araştırma ile ortaya konduğu belirtilmiştir.

Baş ağrısına karşı etkili olur

Sivri biberin uçucu yağları bulundurmasından kaynaklı olarak migrenden kaynaklı olarak ortaya çıkabilen baş ağrılarına karşı etkili olabilir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine faydalı olur

Sivri biberin içerisinde bulunan maddelerin antioksidan özelliklerinden dolayı vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesin yardımcı olabilir. Özellikle kış aylarından ortaya çıkan soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı da etkili olabilir.

Öksürüğü giderir

Sivri biber doğal antibiyotik özelliğe sahip olabilir. İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde vücudun ısısını yükseltebilir. Bu sayede grip ve soğuk algınlığından kaynaklı öksürüklere karşı yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Sindirim sistemine yardımcı olur

Sivri biber içeriğinde bulunan birçok maddeden dolayı sağlık açısından birçok faydası vardır. Sivri biber içeriğindeki maddelerden dolayı kabızlıktan, gaz ve mide bulantısı gibi birçok sindirim sistemi rahatsızlıklarına yardımcı olabilir.

Solunum sistemine yardımcı olur

Sivri biber grip, nezle gibi salgın hastalıklara karşı etkili olabilir. Bunun dışında birçok solunum yolu hastalıklarına da iyi gelebilir. Astım, bronşit ve sinüzit gibi rahatsızlıklara karşı iyi gelebilir.

Sivri biberin her ne kadar sağlık açısından birçok faydası olsa da tek başına tedavi edici bir özelliği yoktur sadece destekleyici besindir. Hastalıklara karşı tedavi de mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Yazarlar