Cilt Bakımı Siyah Noktalardan Nasıl Kurtuluruz?

Siyah Noktalardan Nasıl Kurtuluruz?

08.10.2010 - 11:24 | Son Güncellenme:

Özellikle burun ve çevresinde görülen siyah noktalar herkesin ortak sorunudur. Bu siyah noktalardan kurtulmak ise biraz dikkat ve özen ile mümkündür. İşte siyah noktalardan kurtulmanın yolları:

Siyah Noktalardan Nasıl Kurtuluruz

Siyah nokta bantları

Haberin Devamı

Yüzünüzü veya sadece siyah noktalarınızın bulunduğu bölgeyi ıslatın. Siyah nokta bandını yavaşça parmaklarınızla düzelterek bölgenin üzerine yapıştırın. Daha iyi yapışmasını garantilemek için tekrar ıslatabilirsiniz. Böylece bandın yapısında bulunan anti bakteriyel madde noktalara hücum edecek ve dışarıya çıkmalarını sağlayacaktır. 10–15 dakika bekledikten sonra bandı kenarlarından tutarak yavaşça kaldırın. Ve bu işlemi haftada 2–3 kez tekrarlayın.

Temizleyiciler

Siyah nokta temizleyici kullanmak da bu soruna çözüm getiren bir öneridir. Özellikle gece yatmanda önce cilt bakıma daha uygundur. Çünkü hava koşulları ve diğer faktörlerden etkilenebileceği bir durum söz konusu değildir. Gece bakımınızı tamamladıktan sonra siyah noktalar için önerilen temizleyici losyonları kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Peelingler ile siyah noktalardan kurtulabilirsiniz!

Dışarıya çıkmaya hazırlanırken sabah kalktığınızda yeni görünen bir siyah noktadan kurtulmak için özellikle o bölgeyi temizleyin. Dokunmamaya özen gösterin çünkü bakterileri etrafa da bulaştırabilirisiniz.

Makyajınızı uygularken o bölgeyi açıkta bırakmaya çalışın. Çünkü kapatıcılar cildin nefes almasını engelleyeceğinden cildiniz normale dönmesi gecikebilir ve hatta sonuç daha da kötü olabilir. Bu nedenle cilde uyguladığınız makyajı eve geri döner dönmez temizlemeye de dikkat etmelisiniz.

Cildi arındıran ve nefes almasını sağlayan makyaj temizleyiciler için tıklayın!

Yazarlar