Siyaset 12 yeni rektör atandı

12 yeni rektör atandı

22.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı. Rektör atamaları, 15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan bir KHK ile doğrudan Cumhurbaşkanının iradesine bağlanmıştı.

12 yeni rektör atandı

Erdoğan, dün 12 üniversiteye doğrudan rektör atadı. Buna göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi’ne Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi’ne Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren
Üniversitesi’ne Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi’ne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kırklareli Üniversitesi’ne Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne de Prof. Dr. Murat Türk rektör atandı.
4 fakültenin dekanıydı
Hakkâri Üniversitesi’ne atanan Pakiş ise İlahiyat Fakütesi öğretim üyeliğini ve aynı zamanda rektör vekilliği görevini yürütüyordu. Ancak Pakiş’in rektör vekilliği dışında beş fakülteli Hakkari Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Eğitim ve Mühendislik olmak üzere dört fakültenin dekanlığı görevini de yürütmesi tartışma yaratmıştı.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin yeni rektörü ise İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Karacoşkun oldu.
1986-1992 yıllarında Diyanet’e bağlı imamlık yapan Karacoşkun, 19 Mayıs İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisans tezini “imam hatip liseleri öğrencilerinin dini tutum ve davranışları” üzerine yazan Karacoşkun, 2010’da profesörlüğünü Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden aldı. Karacoşkun, 2010-2011 arasında önce Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı oldu; daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı’na getirildi.

Sezer’den veto yemişti

15 Temmuz sonrası İzmir Üniversitesi kapatılmış yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi adıyla yeni bir yükseköğretim kurumu kurulmuştu. 48 profesörün, yeni rektörü olmak için başvurduğu üniversiteye, Erdoğan dikkati çeken bir ismi atadı. Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 2006’da
üniversite seçimlerinden 1. çıkmasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından veto yemişti. Tunçsiper, daha sonra 2011 seçimlerinde AK Parti’dan Balıkesir milletvekili aday adayı olmuştu.