Siyaset 15 Temmuz’da Söğüt ruhu tekrar dirildi

15 Temmuz’da Söğüt ruhu tekrar dirildi

11.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

736. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuşan Başbakan Yıldırım, “Kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara Söğüt Meydanı’ndan sesleniyorum, asla kazanamayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini asla bozamayacaksınız” dedi

15 Temmuz’da  Söğüt ruhu tekrar dirildi

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen 736. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı. Yıldırım, “Söğüt ruhu, 15 Temmuz’da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yeniden yükselişin miladıdır 15 Temmuz.
Alçaklara Söğüt Meydanı’ndan sesleniyorum: Asla kazanamayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini asla bozamayacaksınız. Bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız” dedi.
Söğüt’teki etkinliklere Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda kişi katıldı. Helikopterle Söğüt’e gelen Yıldırım ilk olarak, şenliklerin yapıldığı alanın yanında bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi’ni ziyaret ederek dua okudu. Yıldırım’ı türbe girişinde, ellerinde balta, bellerinde kılıç olan alp kıyafetli askerler karşıladı.
Türbe ziyaretinin ardından yürüyerek tören alanına geçen Yıldırım üzerinde Türk bayrağı rozeti bulunan “yörük atkısı” ile “yörük kalpağı” taktı.
Kayı Boyu’nun bir evladı olduğunu, Erzincan’ın Kayı köyündeki komşularından selam getirdiğini söyleyen Yıldırım, Söğüt’te “Alperenler Serdarı” Ertuğrul Gazi’nin manevi huzurunda, tarihin en önemli hadisesinden birini anmak için bir araya geldiklerini söyledi.
736 yıl önce bu topraklarda beyliklerden bir cihan devleti çıkaran ecdadın dayanışma ruhunun bugün de aynı şekilde Söğüt Meydanı’nda kendini gösterdiğini belirten Yıldırım şöyle devam etti:

‘Tek vücut olacağız’

“Birliğimize kast eden, gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara buradan, Söğüt Meydanı’ndan sesleniyorum: Asla kazanamayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini asla bozamayacaksınız. Bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız. Türkiye olarak bütün vatandaşlarımızla, bütün kurumlarımızla tek vücut olarak adaletin, kardeşliğin sesini yükselmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Ecdadımızın bize bıraktığı bu mübarek toprakları geçmişteki bütün tecrübeyle, bütün birikimle geleceğe, gelecek kuşaklara taşıyacağız. Bugün aziz hatırasını andığımız Ertuğrul Gazilere layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği o hedeflere ulaştırmak için var gücümüzle, 80 milyon vatandaşımızla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz.”

At üstünde halkı selamladı

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, Mehter Bölüğü konser verdi, ardından geçiş töreni yapıldı. Şenlik alanında alp başlığı takan Yıldırım, Balıkesir Karesi Atlı Okçuluk tarafından getirilen ‘Kosovalı’ adlı ata bindi ve bir süre at üzerinde dolaşıp tribünlerdeki Yörükleri selamladı. Başbakan daha sonra şenlik alanı etrafındaki Yörük çadırlarını gezdi.

‘Milletin adamı’

15 Temmuz’da  Söğüt ruhu tekrar dirildi


Konuşmasında FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Başbakan, “Hayme Ana, Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi’nin taşıdığı ruhtan beslenemeyenler o gece bu aziz milletin istiklaline kastettiler. Asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri karşısında Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu. Hükümetiyle, 80 milyon vatandaşıyla alçaklara geçit vermedik. Söğüt ruhu 15 Temmuz’da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yeniden yükselişin miladıdır 15 Temmuz. Demokrasiye, Cumhuriyet’e sahip çıkan bu büyük millet Türk milletidir. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur, onur duyuyorum” dedi.

‘Geleceğimiz parlak yarınımız aydınlık’

15 Temmuz’da  Söğüt ruhu tekrar dirildi

Eskişehir'de İş Dünyası ve STK Buluşması'na katılan Başbakan Yıldırım’a, Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu, forma hediye etti.

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu millet istiklaline, istikbaline toz kondurmayan, bu uğurda her şeyi göze alan bir millettir. Dolayısıyla ülkemizin geleceği parlaktır, yarınımız aydınlıktır” dedi.
Yıldırım Söğüt’teki programının ardından Eskişehir’e geçti, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi.
Son 15 yılda Türkiye’ye doğrudan gelen küresel yatırımın 186 milyar dolar olduğunu belirten Yıldırım, söz konusu rakamın 1989’dan 2003’e kadarki sürede 14 milyar dolar olduğuna dikkati çekti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Siz her gün Türkiye hakkında olumsuz propagandalar yapanlara kulak asmayın. Karamsarlığa gerek yok. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditlerin hepsini biliyoruz... Bu millet istiklaline, istikbaline toz kondurmayan, bu uğurda her şeyi göze alan bir millettir. Dolayısıyla ülkemizin geleceği parlaktır, yarınımız aydınlıktır.”

‘Sanki San Francisco’

Haberin Devamı

Eskişehir’de 2003’ten bu yana yapılan yatırımlara da değinen Yıldırım şunları söyledi: “Şu şehrin bir uçtan bir uca, kavşakları alt geçitleri, üst geçitleri... Hep bu kardeşinizin emeği, gayreti vardır. TÜLOMSAŞ’ımız var, yüz yıllık tarihi var, daha fazla. Ne haldeydi biliyorsunuz. Şimdi Amerika’ya, Avrupa’ya son nesil lokomotif yapıyor, tank motoru yapıyor, gemi makinesi yapıyor. Yapacak çünkü 60’lı yıllarda ilk otomobili yapan Eskişehir’dir, Eskişehir’in böyle bir kültürü, birikimi var. Eskişehir raylı sistemlerde, havacılıkta, eğitimde, sanayide birçok alanda ön plana çıktı. Her taraf, demir yolu, kara yolu, şimdi Bilecik-Bursa’yı da birleştireceğiz inşallah. Bozüyük’ün çıkışına bakın, başınız döner, bir yerden tünel çıkıyor, bir yerden alt geçit, bir yerden üst geçit, sanki kendinizi San Francisco’da zannedersiniz. Bunların hepsi son 10 yılda oldu.” l ESKİŞEHİR AA