Siyaset ‘15 Temmuz’da tarih yazdık’

‘15 Temmuz’da tarih yazdık’

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adli yıl Çağlayan’daki İstanbul Adalet ve Kartal’daki Anadolu Adalet saraylarında düzenlenen törenlerle başladı.

‘15 Temmuz’da tarih yazdık’

İstanbul Adalet Sarayı’nda şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz’ın katıldığı törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, bir ülkenin birlik, barış, huzur ve sükun içerisinde olmasının, devletin temelini oluşturan güçlerden birisi olan yargı erkinin kişi hak ve özgürlüklerini her türlü haksızlığa karşı koruma konusunda göstereceği başarıya bağlı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Anadolu Adalet Sarayı’nda düzenlenen adli yıl açılış töreninde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin ise şunları söyledi:

“Bu millete, bu devlete yönelecek her türlü tehdidin karşısında bütün kurum ve kurumlarıyla bu ülke dimdik ayaktadır. Bunu biz 15 Temmuz’da gösterdik. Ama, burada en kritik görevlerden birisi de adliyelerimize düştü ve bu görevi başarıyla yerine getiriyorlar. Bir millet nasıl ayağa kalkarmış tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla, fert fert her bir insanıyla bir millet nasıl direnirmiş onu gösterdik. Bir tarih yazdık. İnşallah bundan sonra bu işe tevessül etmek isteyenler 40 defa düşünecek, bin defa düşünecek ondan sonra harekete geçebilecekse geçecektir.”

Haberin Devamı

İstanbul Anadolu Başsavcısı Fehmi Tosun da konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, şöyle konuştu: “Bu sıkıntıları elbirliği ile birlik ve beraberliğimizi koruyarak aşacağız. Gerek yargı içerisinde gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla hepimiz özverili bir şekilde çalışarak, gereken fedakarlıklar neyse gerekirse canımızı vermekse onu da vererek bu memleketi FETÖ diye tabir edilen terör örgütüne asla ve asla teslim etmeyeceğiz.”