Siyaset ‘15 Temmuz’u unutturmayacağız’

‘15 Temmuz’u unutturmayacağız’

03.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz akşamı demokrasi meydanlarını yeniden dolduracaklarını anlatırken, “Yeniden o akşam birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’nin geleceği için tek kalp, tek yürek olarak yolumuza devam edeceğiz. 15 Temmuz’da vatan hainlerini tekrar hatırlayacağız. Kinimizi öfkemizi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

‘15 Temmuz’u unutturmayacağız’

Çanakkale Lapseki Belediyesi’nce bu yıl 32’nci kez düzenlenen Kiraz Festivali kapsamında Kordonboyu’nda düzenlenen etkinlikte Kurtulmuş, 15 Temmuz’da Türkiye’yi işgal projesinin hayata geçirilmek istendiğini belirterek, “Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimizin makamı ali olsun. Gazilerimizden ve milyonlarca kardeşimizden Allah razı olsun. Direndiniz ayağa kalktınız. Aynı Çanakkale’deki ecdadınız gibi Kurtuluş Savaşı’ndaki ecdadınız gibi emperyalistlerin uşaklarına, onların kuklalarına ve arkasındaki güçlere müsaade etmediniz” dedi.

Haberin Devamı

Emperyalistlerin, Türkiye’nin güney sınırlarında yıllardan bu yana besleyip büyüttükleri PKK’yı başka bir ad altında yeniden ayağa kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

‘Diz çöktüreceğiz’

“Adı da PYD, YPG, vs diyorlar. Ellerine dünyanın en iyi silahlarını veriyorlar. Amaçları bu millete diz çöktürmek için emperyalistlerin uşağı olan bu terör örgütlerini yeniden kullanmaktır. Buna müsaade edecek miyiz? Hayır etmeyeceğiz. Ne DAEŞ, ne PKK asla müsaade etmeyeceğiz. Hangi silahları verirlerse versinler, Türkiye olarak milletin desteğiyle birlikte terör örgütlerinin hepsine Allah’ın izniyle, milletin desteğiyle bertaraf edeceğiz. Biz değil, terör örgütleri ve onları destekleyenler diz çökecekler.”