Siyaset 16 ay sonra tahliye edildi

16 ay sonra tahliye edildi

15.01.2010 - 00:11 | Son Güncellenme:

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın tahliyesine karar verildi.

16 ay sonra tahliye edildi

İKİNCİ Ergenekon davasında örgüt üyesi olduğu gerekçesi ile 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan İstanbul Organize Şuçlara Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan 16 ay sonra tahliye edildi. Mahkeme, Saçan'a yurdışına çıkış yasağı koydu.
Pazartesi savunmasına başlayan ve bugün savunmasını tamamlayan Adil Serdar Saçan'ın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, karara gerekçe olarak ise, ‘Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınması’nı gerekçe gösterdi. Tahliye kararının ardından, Saçan'ın salonda bulunan yakınları birbirlerine sarılarak kararı alkışladılar.
Saçan, 26 Eylül 2008'de tutuklanmıştı. Savanması sırasında Saçan, 2001 yılında Tuncay Güney'i gözaltına aldıklarında ele geçirilen belgelere ilişkin dönemin DGM Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'e bilgi verdiklerini belirterek, “Biz ön inceleme iznini Veli Küçük ve grubu için almıştık. Ergenekon ile ilgili bir ön inceleme izni alınmadı. Amaç Susurluk'un askeri kanadını bulup çökertmekti. Veli Küçük ve Sedat Peker ilişkisine dair bir belge bulamadık. İddia edildiği gibi soruşmaya kapatmam mümkün değildir” demişti.