Siyaset 18 yaşındakiler listeye ekleniyor

18 yaşındakiler listeye ekleniyor

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Seçmenin önüne sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait oy pusulası konulacak. Birleşik oy pusulalarının basımında 31 Mart 2019’da yapılan seçim için uygulanan esaslar aynen uygulanacak.

18 yaşındakiler listeye ekleniyor

Aday tespiti yok

Haberin Devamı

Yeniden yapılması gereken seçimler, 31 Mart’ta yapılan seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu için sadece oy verme işlemleri tekrarlanacak. 31 Mart’taki seçime katılan siyasi partiler bu seçime de katılabilecek.

Siyasi partiler yeniden aday tespiti yapamayacak, ancak ölüm ve istifa gibi nedenlerle meydana gelecek boşalmalar, ilgili seçim kurullarının belirleyeceği tarihe kadar doldurulabilecek. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak seçime bağımsız aday olarak katılanlar bu seçime de katılabilecek.

31 Mart seçimlerine katılmayan partiler 23 Haziran’da aday gösteremeyeceği gibi yeniden bağımsız adaylık başvurusu kabul edilemeyecek.

Kısıtlı seçmen düşecek

Seçim sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlükler nedeniyle iptal edildiği için sandık kurulları yeniden oluşturulacak. Sandık kurulu başkan ve üyeleri devlet memurları arasından seçilecek.

Haberin Devamı

31 Mart 2019’da yapılan seçimler için güncelleştirilmiş ve kesinleşmiş sandık seçmen listeleri yeni bir güncelleştirme yapılmaksızın bu seçimlerde de oy kullanılacak.

Ölü ve kısıtlı seçmenler listeden çıkarılacak, 23 Haziran’da 18 yaşını dolduranlar listeye eklenecek.

Yapılacak olan bu ara seçimlerde kullanılacak sandık seçmen listeleri, her bir sandık için 400 seçmeni kapsayacak şekilde düzenlenecek.

Bu seçimle ilgili seçim takvimi, YSK tarafından değil, seçimi yönetecek İstanbul İl Seçim kurulunca hazırlanarak uygulanacak.

18 yaşındakiler listeye ekleniyor

Yeni İBB başkanı seçilene kadar Yerlikaya yönetecek

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) önceki gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verdiği hatırlatıldı. Bu kapsamda, yapılacak seçim sonucunda yeni belediye başkanı seçilinceye kadar 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 46’ncı maddesi gereğince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.