Siyaset 2019’da demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz

2019’da demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz

30.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Fazla bir zamanımız kalmadı. 2019’da demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla yeniden inşa edeceğiz” dedi.

2019’da demokrasiyi  yeniden inşa edeceğiz

CHP Parti Meclisi (PM), dünkü toplantıda gündemindeki maddelerin yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunu da görüştü. Kılıçdaroğlu’nun sunuşuyla hazırlanan raporda, genel başkan yardımcılıklarının çalışmalarına yer veriliyor. Kılıçdaroğlu, rapordaki sunuşunda, “herhangi bir erken seçim kararı alınmadığı takdirde, 2019 Mart sonunda yerel seçimlerin, kasım başında ise Milletvekili Genel Seçimi ve eşzamanlı yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ile cumhuriyet tarihinin belki de en kritik karar süreçlerinin yaşanacağına” dikkati çekti. Kılıçdaroğlu “Sorumluluğumuz ağırdır ve ancak bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimiz zaman hedefe ulaşmamız mümkündür. Fazla bir zamanımız kalmadı. 2019’da demokrasiyi bütün kurum ve kurallarıyla yeniden inşa edeceğiz. Medya üzerindeki, toplum üzerindeki, üniversiteler üzerindeki baskıyı kaldıracağız. Sözümüz söz, bizler bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz. Ve sonsuza kadar da yaşatacağız demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizi” dedi.

Londra yolcusu

Kılıçdaroğlu, 5 Aralık’ta kalabalık bir heyetle Londra’ya gidiyor. CHP heyeti, İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn’in yanı sıra Avrupa ve ABD’den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüşmeler gerçekleştirecek. l NEVSAL ELEVLİ Londra

Haberin Devamı