Siyaset 2019 kadrosu

2019 kadrosu

13.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisini 2019 seçimlerine taşıyacak yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirledi. Daha önce 13 olan MYK üyelerinin sayısı 18’e çıkarıldı. Eski MYK’dan dokuz üye yeni MYK’da da yer alırken, dokuz yeni isim ‘A Takımı’na eklendi.

2019 kadrosu

CHP’nin 3-4 Şubat’ta ki 36. Olağan Kurultayı’nın ardından partinin, ‘A Takımı’ olarak nitelendirilen yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri dün açıklandı. 13 üyeli kuruldaki koltuk sayısı 18’e çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumartesi günkü Parti Meclisi (PM) toplantısında MYK’daki koltuk sayısını artırmak ve görev alanlarında değişiklik yapma yetkisi almıştı. Bu çerçevede 13 olan MYK üyesi sayısı 18’e çıkarıldı. Yeni yapılanmada, dört yeni görev alanı ihdas edilirken, insan ve doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı alanı, “insan hakları” ve “doğa hakları” adıyla iki ayrı alana dönüştürüldü. MYK’daki yeni görev alanları, “kamu diplomasisi”, “eğitim politikaları” “Arge-Bilim Yönetim ve Kültür Platformu” ve “basınla ilişkiler, kurumsal iletişim” oldu.

Haberin Devamı

9 yeni isim

Kurultaydaki PM seçimlerine Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır ile Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran aday olmamış, Erdal Aksünger ile Zeynep Altıok ise Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine girememişti. Kılıçdaroğlu, bu dört isim dışındaki dokuz üye ile yola devam etme kararı alırken, dokuz yeni ismi MYK’ya dahil etti. Bu isimler; Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Onursal Adıgüzel, Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi, Ünal Çeviköz, Faik Öztrak, Muharrem Erkek ve Akif Hamzaçebi oldu. Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki anahtar listesinde yer vermediği Tuncay Özkan’ı MYK’sına alması kulislerde sürpriz olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu, hukuk ve seçim işleri ile parti sözcülüğü görevlerini yürüten Bülent Tezcan’a, CHP’nin iki numaralı koltuğu olarak nitelendirilen örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini de verdi. Tezcan yeni MYK’da parti sözcülüğü görevini de devam ettirecek.Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Tekin Bingöl ise insan hakları alanında görevlendirildi. Kurultayda İstanbul Milletvekili Eren Erdem’le aynı oyu alan ve kura çekimi ile PM’ye giren emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz de Kılıçdaroğlu tarafından MYK’ya dahil edildi. Çeviköz, yeni MYK’da kamu diplomasisinden sorumlu olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

İlgezdi de MYK’da

Yeni MYK’da ekonomi alanının başına yeni bir isim geleceği iddiaları kulislerde konuşulsa da Kılıçdaroğlu bu alanda Aykut Erdoğdu ile devam etme kararı aldı. Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da yeni MYK’da sosyal politikalar alanında görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından bir süre önce görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi de ilk kez PM’ye seçilmesinin ardından Kılıçdaroğlu tarafından MYK’ya alındı. Kılıçdaroğlu, İlgezdi’yi halkla ilişkiler alanında görevlendirdi.

Yılmaz ile devam

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de yeni MYK’da hukuk işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığı koltuğuna getirildi. Kılıçdaroğlu; yeni MYK’sında Öztürk Yılmaz (Dış ilişkiler) ve Aykut Erdoğdu’nun (Ekonomi Politikaları) yanı sıra Haluk Koç (İdari ve Mali İşler) Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları, Meslek Odaları ve STK’lar), Çetin Osman Budak (İşveren Sendikaları ve Odalar) ve Seyit Torun’un (Yerel Yönetimler) görev alanlarında değişiklik yapmadı.

Haberin Devamı

En genç üye

CHP’nin yeni MYK’sının en genç ismi, bilgi ve iletişimden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilen 33 yaşındaki Onursal Adıgüzel oldu. Adıgüzel, 2011-2012 yıllarında gençlik kollarından sorumlu olarak MYK’da görev yapmıştı. Adıgüzel, 2015’teki seçimlerde İstanbul Milletvekili seçilerek parlamentoya girmişti.

MYK’ya yeni eklenen bir diğer görev alanının başına ise PM’ye BYKP listesinden giren Prof. Dr. Fethi Açıkel getirildi. Önceki MYK’da sosyal politikalardan sorumlu olan Lale Karabıyık’a bu kez partinin eğitim politikaları emanet edildi.

Yaş ortalaması 52

Kılıçdaroğlu’nun 13 kişilik bir önceki MYK’sında 3 kadın yer alıyordu. Sayısı 18’e çıkarılan yeni MYK’da da yine üç kadın yer aldı. Yeni MYK’nın yaş ortalaması ise 52 oldu.

Haberin Devamı

Tuncay Özkan sürprizi

Kılıçdaroğlu, kurultaydaki anahtar listesinde yer vermediği İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ı da MYK’sına aldı. Özkan’ın adı, kurultayda genel başkan adayı olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin anahtar listesinde yer almıştı. Özkan, yeni MYK’da basınla ilişkiler ve kurumsal iletişimden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapacak. 2002’den bu yana beş dönem milletvekilliği, 2010-2015 arasında grup başkanvekilliği, 2017’ye kadar da TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Akif Hamzaçebi ise Kamil Okyay Sındır’dan boşalan genel sekreterlik görevine getirildi.

2019 kadrosu