Siyaset 2071 neslini yetiştireceksiniz

2071 neslini yetiştireceksiniz

17.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, “2071’in 1000. yıldönümüne Allah’ın izniyle Türkiye Selçuklu’daki, Osmanlı’daki o ulaştığı dereceye yeniden ulaşacak” diyerek yine gençlerden üç çocuk istedi

2071 neslini yetiştireceksiniz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Konya’da Osmanlı mesajı vererek, “2071’e yani 1000. yıl dönümüne Allah’ın izniyle o zaman Türkiye işte Selçuklu’daki, Osmanlı’daki o ulaştığı dereceye yeniden ulaşacak” dedi. Erdoğan dün Mevlana Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde şöyle konuştu:

* OSMANLI MESAJI: Allah’ın izniyle, 2023’te dünyanın ilk 10 ülkesi arasında girme hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Ve hedef 2071. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 2023’te ilk 10. İnşallah tarihimizin, o Anadolu yürüyüşünün başladığı andan bugüne ve 2071’e yani 1000. yıl dönümüne Allah’ın izniyle o zaman Türkiye işte Selçuklu’daki, Osmanlı’daki o ulaştığı dereceye yeniden ulaşacak. Gelişmiş ülkeler küresel finans krizini ağır şekilde yaşarken biz Türkiye olarak istikrarlı şekilde yürümeye devam ediyoruz.

* BEKÂRLARA SESLENDİ: Bizler 2071’i göremeyebiliriz. Gençler sizlere sesleniyorum, özellikle de bekar olanlarınıza sesleniyorum. Evleneceksiniz, inşallah 1071’in neslini siz yetiştireceksiniz. Ama öyle bir şuurla yetiştireceksiniz ki bu milletin dünyadaki yerini onlar ilk onun içerisinde farklı bir yere taşıyacaklar. Biz farklı ufukların insanlarıyız. Onun için her gittiğim yerde en az 3 çocuk diyorum. Bak daha fazla olmalı, altında olmamalı. Çünkü genç, dinamik, yetişmiş bir nesli biz yetiştireceğiz. Bunu ihmal etmeyelim.

* TELEVİZYONLARA ALDIRMAYIN: Bugün 444 kod numarasıyla yeni bir dönem başladıysa, zorunlu eğitim, öğretim başladıysa bunu iyi hesap ediniz. Siz birilerinin televizyonlardaki söylediklerine aldırmayın. Onların böyle bir derdi, böyle bir meselesi yok. Onlar dertli değil, biz dertliyiz,. Bugün 81 vilayetimizin 81’inde de üniversitelerimiz varsa bu bir aşkın, bir derdin meselesidir.

* SABREDECEĞİZ: 28 Şubat’ta ödenen bedeli en iyi Konya biliyor. Anadolu’nun ortasında kendi yağıyla kavrulan Konya sanayisine 28 Şubat’ta çok ağır darbe indirmek istediler. Ama Konya da diğer şehirler de darbelere göğüs gerdi, sabretti ve hem Türkiye’yi büyütmeye hem de demokrasiyi yüceltmeye devam etti. Aynı şekilde bizler bu sabrımızı koruyacağız.

* OYUNLARI BOZACAĞIZ: Ne olur birbirimizi Allah için çok sevelim. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla prim vermeyelim. Bizi ayırmak, bölmek isteyenlere asla kulak asmayalım. Bizi kıskananlar var, onların oyununa gelmeyelim diyorum. İnanıyorum ki bu oyunu bozacağız.

Haberin Devamı

Esma Teyze’ye misafirliğe gitti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış törende yanına gelip kendisini davet eden Esma Çokmen’i Mengene Mahallesi’ndeki tek katlı evinde kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte ziyaret etti. Basına kapalı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Esma Çokmen, Erdoğan’ı 2010 yılında da davet ettiğini ancak o zaman zamanı olmadığı için gelemediğini anlatarak ”Bugün de yanına gittim ve yeni hacdan geldiğimi söyleyip davet ettim. ’Kuzum gelir misin zem zem içip ve hurma yemeye’ dedim. ’Tabi gelirim’ dedi. ’Ben gidiyorum kuzum, gelecek misin’ diye tekrar sordum. ’Geliyorum kuzum hadi sen git’ diye beni gönderdi” dedi. Çökmen Başbakan Erdoğan’a zem zem suyu ve hurma ikram ettiğini anlattı.
DHA