Siyaset ‘24 Haziran’dan da şampiyon olacağız’

‘24 Haziran’dan da şampiyon olacağız’

27.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘24 Haziran’dan da şampiyon olacağız’

Başbakan Binali Yıldırım da konuşmasında Süper Lig’e yükselen Erzurumspor’u tebrik ederek, “Bu meydan diyor ki nasıl Erzurumspor’u şampiyon yaptıysak 24 Haziran’da da Erzurum Türkiye’nin şampiyonu olacak. Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için hazır mıyız? 24 Haziran yeni bir dönemin başlangıcı. 24 Haziran bir milat. Evelallah Dadaşların desteği de tam. Erzurum yine rekorlar kıracak bundan hiç şüphem yok. Erzurum’un terazisi, istikameti şaşmaz. İstikamet ay yıldızlı bayrağı daha da yükseklere çıkarmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yıkmayı bilirsiniz’

Muhalefet adaylarının Ak Partini yaptıklarını yıkacaklarını söylediğini söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Siz sadece yıkmayı bilirsiniz. Yapmayı Ak Parti bilir. Ak Parti’nin yaptıklarına cümle alem şahittir. Adayın biri; ‘18 yaşına kadar olan gençlere ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz’ diyor. Bunların dünyadan haberi yok. 2008’den beri gençlerimiz sağlık hizmetini ücretsiz alıyor. Sen tabi memleket meseleleriyle alakan olmadığı için neler yapılıyor haberin yok. Bunlar ağız birliği yapmış. Ne diyorlar, ‘Biz gelirsek Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız.

Otomobil yapmak da neymiş bunlardan da vazgeçeceğiz’. Taş üstüne taş koyan herkesin başımız üzerinde yeri vardır. Ama bunların yıllardır laf üstüne laf koymaktan başka hiçbir marifetleri yok.

Haberin Devamı

Dikili bir ağaçları mı var Erzurum’da? Biz yapmak için geldik, hizmet etmek için geldik.”

‘24 Haziran’dan da şampiyon olacağız’

‘Arkamızda 81 milyonun duası var’


Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Erzurum İl Başkanlığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesince Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenen 5. Geleneksel Ahde Vefa İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, iftara katılanları, “Erzurumlular sevgili Dadaşlar, Erzurum’un yiğit evlatları” diyerek selamladı. Yıldırım, “Biz dün olduğu gibi, bugün de bir çok zorluğa göğüs gererek bu günlere geldik. Milletçe 15 yılda büyük badireler atlattık ama yılmadık, yorulmadık. Biliyoruz ki arkamızda 81 milyonun desteği, duası var” dedi.

Vatandaşların ramazan ayını tebrik eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Bir iftar sofrasında da beraberiz. AK Parti vefa demektir, kardeşlik demektir, birlik, beraberlik demektir, birlikte Türkiye olmak demektir. Cumhurbaşkanımız, 24 Haziran seçimleri için kampanyasını, boşuna Dadaşların diyarından Erzurum’dan başlatmadı, çünkü Erzurum, istiklal mücadelemizin başladığı şehirdir. Erzurum deyip geçme, Erzurum’da üst üste şampiyon olan ve Süper Lig’e çıkan bir Erzurumspor var. Erzurumspor’u tebrik ediyoruz, Süper Lig’de başarılar diliyorum.”

Konuşmanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Başbakan Yıldırım’a üzerinde ismi yazan Büyükşehir Belediye Erzurumspor forması hediye etti. Mavi-beyazlı takımın futbolcuları Mert Nobre, Burhan Eşer ve Hakan Canbazoğlu, teknik direktör Mehmet Altıparmak, kulüp başkanı Mevlüt Doğan şampiyonluk kupasını Başbakan Yıldırım’a verirken, Yıldırım da tecrübeli futbolcu Mert Nobre ile kupayı kaldırarak, poz verdi.