Siyaset 4 kişiye hakaret soruşturması

4 kişiye hakaret soruşturması

08.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yozgat Adalet Sarayı önünde, aralarında Zaman Gazetesi yöneticilerinin de bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasını protesto eylemleri sırasında ’Cumhurbaşkanı’na hakaret edildiği’ iddiasıyla 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.

4 kişiye hakaret soruşturması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 14 Aralık 2014 tarihinde aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasına tepki amaçlı Yozgat Adalet Sarayı binası önünde 16-17 Aralık 2014 tarihlerinde protesto eylemleri yapıldı. Eylemle birlikte yapılan basın açıklamasıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

Megafonla hakaret iddiası
Basın açıklaması sırasında O.G.’nin ses yükseltici megafon ile ‘hakaret’ içerikli konuşmalar yaptığı, E.U., F.T. ve B.E.’nin de ellerinde taşıdıkları dövizlerin içeriğinin ‘hakaret’ olduğu öne sürüldü. Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adı geçen kişiler hakkında ’Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan adli işleme başlanıldığı, çok yönlü soruşturmanın devam ettiği belirtildi.