Siyaset '6 ayda tüm çarklar döner, huzur olur'

'6 ayda tüm çarklar döner, huzur olur'

08.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu ve Akşener dün İBB ve Beylikdüzü Belediyesi'nin toplu açılışlarına katıldı. Törende konuşan CHP lideri, Millet İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ülkenin kâbustan uyanacağını ve 6 içinde huzur geleceğini söyledi...

6 ayda tüm çarklar döner, huzur olur

Elif Altın - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün İstanbul'da bir dizi açılışa katıldı. İki lider önce Beylikdüzü Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'ne katıldı. Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı. Kılıçdaroğlu ve Akşener buradaki programın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), “150 Mahalleye 150 Kreş” hedefi kapsamında 30 yeni kreşin daha toplu temel atma törenine katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun evsahipliğinde gerçekleşen tören, ‘Yuvamız İstanbul’ kreşlerinden birinin inşa edileceği Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nde düzenlendi.

Haberin Devamı

'Ülke kâbustan uyanacak'

Temel atma töreni öncesi konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, çocukların, kreşlerle birlikte eğitim hayatına başladıklarını belirterek, “Bizim evlatlarımız, bu ülkenin evlatları, gencecik, pırıl evlatlarımız, ‘Acaba yurt dışına gidersem daha iyi yaşar mıyım’ diye bir arayış içinde. İktidar sahiplerinin bunu düşünmesi lazım. Neden bu evlatlarımız, kendi ülkelerinde çalışıp alın teriyle kazanarak, istedikleri gibi tweet atarak, özgürlük içinde Türkiye'de yaşamıyorlar? Ama şundan eminim, 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’ndan seçildikten ve o koltuğa oturduktan sonra, 6 ay içinde Türkiye'nin bütün çarkları dönecek, 6 ay içinde bu ülkede özgürlük olacak, huzur olacak. Bir kabustan uyanacak Türkiye. Birbirimize farklı gözlerle bakmayacağız. İBB Başkanımız hatırlattı, İBB’nin bir tek kreşi bile yokmuş. 16 milyonluk bir kenti yönetiyorsunuz, bir kreşin bile yok. Ama hedef koydu sayın başkanımız. Kreş sayısını 150’ye çıkaracak. Bugün 30’unun temelini atıyoruz. Ne kadar çok kreş olursa, fırsat eşitliğini o kadar iyi yakalarız” dedi.

Haberin Devamı

'Duvarı yıkıyorsunuz'

Törende konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise kreşlerin bir kadın ve anne olarak kendi açısından anlamını dile getirmek istediğini belirterek, “Bu ne biliyor musunuz? Bu, derin bir yoksulluğun sardığı ailelerin çocuklarına sabah kahvaltısı demek, öğle yemeği demek, eğitim demek, öğretim demek, atanamamış, çok vasıflı, dayısı olmadığı için mülakatta elenmiş öğretmenlerimize iş alanı demek. Onları çocuklarla buluşturmak demek. O çocukların anneleri için ise, kendilerini geliştirebilecek ya da ailelerine katkıda bulunabilecek belki bir para kazanabilme imkanını sağlayacak zaman demek. Sadece bir kreş açmıyorsunuz. Aslında bir kreşle, çaresizliğin önünde bir duvarı yıkıyorsunuz, çatlatıyorsunuz" diye konuştu.

'Sayının artmasını diliyorum'

Kreşlerin sayısının artmasını dilediğini söyleyen Akşener, “Şimdi Kemal Bey’le birlikte, bu sayıların artıp artmadığını da birlikte kontrol edeceğiz. Bu çalışmalar, milletimizin Millet İttifakı'na yönelik oluşturulmaya çalışılan ön yargıları yıkacak. O vatandaşa dokunan, söz değil eylemle, tutumla, ‘Ah işte bu yapılıyor. Böyleymiş bu insanlar, bu siyasi yapılar’ dedirten bu çalışmaların neticesinde de ben kalpten inanıyorum, 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın adayı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Akşener, sabah saatlerinde açılışları gerçekleştirilen Gürpınar Polis Merkezi Amirliği ile Mevlana Camii Müftülük, Kuran Kursu ve Taziye Evi'ndeki törenlere kamu görevlilerinin katılmamasını da şu sözlerle eleştirdi:

"Hizmet için, milletin parasıyla, devletin kurumlarına binalar yapıyorlar. O binaların teslimi esnasında, açılışlarının heyecanı esnasında, devletimizi temsil eden bürokrasiden valilik yok, emniyet müdürlüğü yok, müftülük yok. Bu şehrin seçilmiş başka siyasi partilerinin temsilcileri yok, milletvekilleri yok. Bugün bu iki tesisin açılışında bu salonda herhalde emniyeti temsilen bir tek ben varım. Netice itibarıyla eski İçişleri Bakanıyım. Buradaki alınan tutuma gerçekten çok üzgünüm."

Haberin Devamı

6 ayda tüm çarklar döner, huzur olur

Tören sonunda Kılıçdaroğlu’na ve Akşener’e üzerinde portrelerinin yer aldığı resimler hediye edildi.

30 Kreş eylülde hazır olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, şu ana kadar 32 kreşi hizmete açtıklarını belirterek söz konusu kreşlerde 2 bin 884 çocuğun eğitim gördüğünü, temeli atılan 30 kreşi de eylül 2022’deki eğitim-öğretim yılana kadar hazır edeceklerini söyledi.