Siyaset 60 akademisyene tacizden ihraç

60 akademisyene tacizden ihraç

04.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde 7 yıl içinde 60 öğretim elemanının taciz fiili ile üniversitelerden ihraç edildiğini açıkladı.

60 akademisyene tacizden ihraç

 

NAMIK DURUKAN Ankara - AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında toplanan TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’na YÖK Başkanı Saraç “Sayılarla Türkiye’de Yükseköğretim Sistemi” sunumunu yaptı. Saraç, sunumunda, üniversitelerde kadın istihdamı oranları ve kadına yönelik şiddet konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Üniversitelerde taciz ve saldırıya karşı destek birimleri oluşturduklarını aktaran Saraç, “2012’den itibaren üniversitelerimizde yılda iki kez olmak üzere üniversitelerarası cinsel tacizle mücadele çalıştayları düzenlenerek bilgi ve deneyim paylaşımı yapılmaktadır. 2015’te YÖK bünyesinde Akademide Kadın Çalışmaları Birimi kuruldu” dedi.

Haberin Devamı

Saraç, “2014’ten bugüne kadar üniversitelerden toplam 60 öğretim elemanı kadına taciz durumu fiili ile üniversitelerden ihraç edilmiş, 8 kişi alt ceza ile cezalandırılmıştır” bilgisini verdi.

Komisyonda, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nce, “Basında Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinin Ele Alınış biçimlerinin Karşılaştırması” başlığı altında sunum yapıldı. Sunumda erkeklerin namus kavramı ve kadın cinayetlerine ilişkin bilgi verilirken “Türkiye’de namus erkek için dürüstlük anlamında kullanılırken, kadın için cinsellikle eşdeğer tutulmaktadır” tespitine yer verildi.