Siyaset 61 kente 94 ziyaret

61 kente 94 ziyaret

03.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2017’de, Vietnam, Singapur, Suudi Arabistan, İngiltere ve ABD’ye kritik ziyaretlerde bulunan Başbakan Yıldırım’ın yurt içi programı da yoğun geçti. 61 kente 94 ziyaret gerçekleştiren Yıldırım’ın en çok gittiği kent ise 8 ziyaretle seçim bölgesi İzmir oldu...

61 kente 94 ziyaret

2017’ye Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılan askerleri, Oğuzeli Gönderme Merkezi’nde ziyaret ederek giren Başbakan Binali Yıldırım, 2018’e saatler kala ise Eğirdir Dağ Komando Tugayı’ndaki askerlerle bir araya geldi. Yıldırım 2018’e ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nde girerek, 81 ilde alınan tedbirleri Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi’nde takip etti.
Yoğun bir yıl geçirdi
Yıldırım, 2017’de birçok ülkeye ziyaret de gerçekleştirdi. 2017 başında ilk ziyaretlerinden birini Irak’a gerçekleştiren Yıldırım, Somali Konferansı’na katılmak ve İngiltere Başbakanı Theresa May’ın davetlisi olarak iki kez İngiltere’ye gitti. AB Dönem Başkanı Malta’ya bir ziyaret yapan, daha sonra Almanya’ya geçerek Münih Güvenlik Konferansı’na katılan Yıldırım, Türkiye’den Vietnam’a Başbakan düzeyindeki ilk ziyareti gerçek- leştiren isim oldu. Geçen yıl bu ülkelerin yanı sıra Yıldırım, KKTC, Gürcistan, Singapur, Yunanistan, Moldova, Güney Kore, Bangladeş, Suudi Arabistan’a da birer ziyaret gerçekleştirdi.
Yıldırım, yurtiçi ziyaretlere de ağırlık verdi. 61 ile 94 ziyaret gerçekleştiren Yıldırım, seçim bölgesi İzmir’e sekiz, memleketi Erzincan’a dört, Eskişehir-Kayseri-Kırıkkale’ye ise üçer kez gitti. Yıldırım, Ardahan, Artvin, Karabük, Çankırı, Hakkari, Şırnak, Kocaeli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Sivas, Elazığ, Burdur, Edirne ve Mersin’i de ikişer kez ziyaret etti.
Yıldırım, 2017 içerisinde İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ürdün, Pakistan, Bulgaristan, Ukrayna başta olmak üzere yaklaşık 15 mevkidaşını da Türkiye’de ağırladı. Başbakan Yıldırım BM Genel Sekreteri ile çok sayıda ülkenin Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nı da Türkiye’de misafir etti.
Açılışlarla geçti
Yıldırım, 2017’de temel atma törenleri ve açılışlara da katıldı. Yıldırım, 2017’in en önemli temel atma törenlerinden birini Erdoğan ile Çanakkale’de gerçekleştirdi. Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi-Yozgat Şehir Hastanesi açılışı, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol Kesimi açılışı, Zigana Geçidi temel atma, Çanakkale Havalimanı Terminal binası açılış, TEM Edirne Karaağaç Meriç Köprüsü açılışı, Çandarlı Otoyolu temel atma, Paşaköy-TEM Kurtköy bağlantı yolu açılışı, Lojistik Destek Gemisi’nin denize indirilmesi, Yenikent-Temelli yolu temel atma, Ankara-Kahramankazan yolu temel atma, yerli otomobil için atılan imzalar, Kemaliye-Dutluca yolu temel atma, Keçiören’de 34 eğitim tesisinin temel atma töreni, Orman Bakanlığı’nın 375 dev eser açılışı, Üsküdar-Ümraniye Metro hattı açılışı, Fotovoltaik Güneş Modülü Fabrikası ve Ar-Ge merkezi temel atma töreni gibi açılış ve temel atma törenlerine de katıldı.

Baykal’la telefonda görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya’da tedavi gören CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile telefonda görüştü. Başbakan Yıldırım, Baykal’a geçmiş olsun dileklerini yineleyerek tedavi süreci ve sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. l İSTANBUL DHA

2018 hedefi: Yatırım istihdam, kalkınma

61 kente 94 ziyaret


Başbakanlık kaynakları, Yıldırım’ın 2018’de de en önemli gündeminin “Kalkınma”, “İstihdam” ve “Yatırım” başlıkları ile yüksek faiz ve enflasyonla mücadele olacağını ifade etti. 2018 ayrıca Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyum yasalarının düzenleneceği ve FETÖ ile mücadele davalarının sonuçlanmasının beklendiği bir yıl olmasına dair beklentinin olduğu da kaydedildi. Yıldırım, Erdoğan ile birlikte 2018’de önemli açılışlara da katılacak. Bu yılın en önemli açılışı İstanbul 3. havalimanı olacak. İlk uçağın şubatta inmesinin beklendiği havaalanının resmi açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Erdoğan’ın, “rüyamız” dediği çılgın proje Kanal İstanbul’un temelinin de 2018’de atılması planlanıyor. Ovit Tüneli, Artvin’i sahille birleştirecek olan Cankurtaran Tüneli, İzmir-Manisa yolundaki Sabuncubeli Tüneli ve Van-Hakkâri yolundaki Güzeldere Tüneli de 2018 yılında açılışını yapılacak önemli projelerden biri olacak. Yıldırım, 2018’de art arda metro açılışları da gerçekleştirecek. Marmaray’ın devamı olan Gebze-Halkalı hattının açılışını yapacak olan Yıldırım, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının test sürüşlerini de başlatacak. Yıldırım, metro sistemleri ile ilgili Ankaralıları yakından ilgilendiren, “Metro Esenboğa” projesinin tanıtımını da bu yıl yapacak.

Haberin Devamı