Siyaset '8 Mart kadınlara tatil olacak'

'8 Mart kadınlara tatil olacak'

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Tekstil atölyesindeki kadın çalışanların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ‘Erkekler, kadınlardan fazla çalışacak’ dedi.

8 Mart kadınlara tatil olacak

CHP’nin İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Sancaktepe’de bir tekstil atölyesine giderek kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. İmamoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsem kadınlar 8 Mart’ta çalışmayacak, keyif yapacak. Erkekler, kadınlardan daha fazla çalışacak” dedi.

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınların toplum ve çalışma hayatındaki önemine vurgu yapan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

‘Eşitlikte 131’inciyiz’

“Büyükşehir belediyesinde üst yönetimde kadın çalışan oranı yüzde 3. Ben söz veriyorum bu oranı, en az yüzde 35-40’a kadar yükselteceğiz. İstanbul’da 10 kadının 7’si çalışmıyor. Evinin bütçesine katkı sunamayan kadın sayısı artarsa, o şehirde fakirlik artar. Dolayısıyla, kadınların evine ekmek götürmesi lazım. Bakırköy’deki, Beşiktaş’taki, Kadıköy’deki, Esenler’deki, Bağcılar’daki çocuklarımızın annelerini eşitlediğimiz bir İstanbul inşa etmeliyiz. 7 yaşındaki kızım, Bağcılar’ın sokağında da Kadıköy’de de güvenle gezecek, O zaman mutlu bir şehir olacak. O zaman bu şehir mutlu ve keyifli bir şehir olur. O zaman biz ancak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayabiliriz. Birbirimizi aldatmayalım. Verileri söylediğim zaman bana kızıyorlar. 2005 yılında kadın eşitliği sıralamasında dünyada 105. sıradaydık, şimdi 131. sıradayız, gerilemişiz. Bu ülkede ve şehirde kadınlar çalışmıyor. Kadının hayata katılmadığı bir toplumda refah, mutluluk ve zenginlik yakalama şansınız yoktur.”

Haberin Devamı

8 Mart kadınlara tatil olacak

Ücretsiz ulaşım, kreş

İmamoğlu, konuşmasında kadınlara yönelik şu vaatlerde bulundu: “Kadınlara her yere ücretsiz gitmeleri için kart vereceğim. 18-25 yaş arası kadınlara da indirimli kart vereceğiz. Kadın sağlığı merkezlerini İstanbul’da yaygınlaştıracağız. Kadınların çocuklarını kreşe vermelerini sağlayacağız, anneler gönül rahatlığı ile çalışabilsinler diye. Tüm bunları içeren bir süreç hazırlıyoruz. Kadına yönelik şiddet artıyorsa, sorunluyuz. Belediyeler ve merkezi hükümet sorumlu, bir yerde yanlış yapıyorsunuz. Olmaz. Annem, kız kardeşim, eşim ve dünyalar güzeli kızım var. Ben, hayatımdaki 4 kadın için bunları söylüyorum. Ben, onlar için mücadele vereceğim.”

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluşma etkinliğine de katılan İmamoğlu’na CHP Sancaktepe Belediye başkan adayı Özgen Nama eşlik etti. Kargo firmasında çalışan bir kadın vatandaş, karşılaştığı İmamoğlu’nu ‘Müdürümüz de kadın’ diyerek iş yerine çağırdı. İmamoğlu, “Kadın çalışan olmasaydı gelmezdim” diyerek espri yaptı.