Siyaset 80 ilden İstanbul’a destek

80 ilden İstanbul’a destek

08.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne Türkiye’nin dört bir yanından destek yağdı, milyonlar meydanlarda adeta tek yürek oldu... Yurdun her bir ili kırmızı ve beyaz renklerine büründü

80 ilden İstanbul’a destek

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek vermek için başta Ankara olmak üzere 80 ilde demokrasi mitingleri düzenlendi. İllerde düzenlenen mitinglere de bakanlar, Ak Partili, CHP’li ve MHP’li milletvekilleri birlikte katıldı.

Haberin Devamı

El ele selamlama

İZMİR: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Ak Parti İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Alaatin Yüksel, Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu Konak Meydanı’nı dolduran yüzlerce İzmirli’yi ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak selamladı. Ak Partili Delican ile CHP’li Yüksel’in el ele vererek İzmirliler’i selamlaması büyük alkış aldı. Alanda her biri 16 metrekare genişliğnideki 4 LED ekrandan yenikapı mitingi canlı yayında izlendi. Ak Parti İzmir İl Başkanı Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında konuşurken alanı doldudan İzmirlilere “Kılıçdaroğlu’nu daha fazla alkışlayın. Bugün birlik beraberlik günü” dedi.

Haberin Devamı

‘Bununla karşılaşmadık’

KOCAELİ: İzmit’teki Perşembe Pazarı Alanı’nda düzenlenen demokrasi mitingine katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’dan bu yana meydanlardan ayrılmayan ve demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara teşekkür etti. Işık, “Bu ülke çok sıkıntılar gördü, çok badireler atlattı. Dünya savaşları, işgaller yaşadı, büyük badireler atlattı ama 15 Temmuz gecesindeki gibi bir ihanetle karşılaşmadı” dedi.

‘İblis demek lazım’

AYDIN: Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Yaklaşık 60 bin Aydınlı’nın katıldığı mitingde kurulan dev ekranlardan İstanbul Yenikapı’daki miting de izlendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada “Bu terör elebaşına hakikaten iblis demek lazım ona. 40 yıldır bu milleti parçalamak için çalışma yapmıştır. Daha önce de hükümeti devirmek için birtakım girişimlerde bulundu. Ülkemizi bölmek isteyenlerin kendi ülkeleri paramparça olsun” diye konuştu.

‘Tasmasını elinde tutanlar’

KONYA: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için geldiği Konya’da Mevlana Meydanı’na toplanan halka hitap etti. Bozdağ “15 Temmuz başarılı olsaydı sadece FETÖ’nun köpekleri bu ülkeye sahip olmaz, onun tasmasının ipini elinde tutanlar bu ülkenin hakimi olurdu. Türkiye istikrarını ve istikbalini kaybeder, bambaşka olurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Fitil fitil getireceğiz’

ŞANLIURFA: Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şanlıurfa’daki Rabia Meydanı’nda, İstanbul’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne destek vermek için toplanan vatandaşlara hitap etti. Türk milletinin tarih boyunca büyük zaferlere imza attığını anımsatan Akdağ, “Bunların burnundan fitil fitil getirmezsek şehitlerin hakkı bize helal olmaz. Emin olun bunların burnundan fitil fitil getireceğiz” dedi.

‘Delil meydanlarda’

ORDU: Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ordu kent merkezindeki Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katıldı. İstanbul’daki mitingin izlendiği alanda kalabalığa hitap eden Nurettin Canikli, “Kimse o haini korumaya kalkışmasın, her şey ortada, açık. Delil mi istiyorsunuz? Delil burada, bütün meydanlarda” dedi.

Haberin Devamı

‘79 milyon bir aileyiz’

BURSA: 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde İçişleri Bakanı Efkan Ala konuştu. Ala, “79 milyon ‘Yetti gari’ dediği zaman, meydanlara indi mi durduramayacağı güç yoktur. 79 milyon bir aileyiz” dedi.

80 ilden İstanbul’a destek
1 KM’LİK BAYRAK!

KAYSERİ: Kayseri’de 10 binlerce vatandaş yaklaşık bir kilometre uzunluğunda ayyıldızlı bayrağı omuzlarında taşıyarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Meydanda kurulan dev ekranlara İstanbul Yenikapı’daki büyük miting canlı olarak verilirken İstanbul’daki etkinlik izlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İdam, idam isteriz” sloganları arasında çıktığı kürsüde “Mecliste fikrimizi söyleyeceğiz” dedi.

‘Yağmur değil taş yağsa ayrılmayız’

ERZURUM: Erzurumlular ellerinde Türk Bayrakları ile tekbir getirerek geldikleri Yakutiye Kent Meydanı’nda son nöbete katıldı. Yaklaşık 10 bin kişi, İstanbul Yenikapı’da düzenlenen tarihi Demokrasi ve Şehitler Mitingini dev ekranlarda izledi. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmura rağmen nöbet yerini terk etmeyen özellikle yaşlılar, “Bizler önceki darbeleri de yaşamış insanlarız. Bizler demokrasiye sırılsıklam aşık olmuş insanlarız. Değil yağmur, taş yağsa bu mitinginden ayrılmayız” dediler.

Haberin Devamı

Samsun’da 10 bin kişi

SAMSUN: Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda İstanbul Yenikapı’daki mitingile aynı anda başlayan etkinliğe, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti vekilleri ve 10 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resimlerinin bulunduğu bayrakları sallayan vatandaşlar İstanbul’daki mitingi izledi.

FETÖ’ye lanet okundu

DİYARBAKIR: Diyarbakır’da binlerce kişinin katılımıyla “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” düzenlendi. 150 metre uzunluğundaki dev bayrağın alanda açılmasıyla başlayan mitingde sık sık “FETÖ’ye lanet okundu. Mitingde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, “Türkiye’nin güçlü olması ve demokratik bir rejimle idare edilmesi sadece Ortadoğu için değil Amerika dahil olmak üzere bütün dünya için büyük bir değer olur” dedi.

Pensilvanya’da protesto

Yenikapı’da dün gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne Pensilvanya’daki vatandaşlar da destek verdi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile eş zamanlı olarak Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in ikamet ettiği ABD’nin Pensilvanya eyaletinde toplanan vatandaşlar terör örgütünü protesto etti. Gülen’in yaşadığı yerin karşısında kurulan dev ekranda İstanbul’daki miting canlı yayınlandı. Ellerinde bayraklarla ekranın önünde toplanan halk ise FETÖ liderini protesto etti. Pensilvanya’daki gösteriye katılan bir Türk, Pensilvanya eyaletinin giriş tabelasının üstüne Türk bayrağı asarak fotoğraf çekti. FETÖ aleyhine birçok sloganın atıldığı protesto gösterisinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı dikkat çekti.