Siyaset '81 milyonun kalbi Kudüs’te'

'81 milyonun kalbi Kudüs’te'

16.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kudüs’te ABD elçiliğinin açılışının Müslüman kanı dökülen bir gün olarak tarihe geçtiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, “Bu karar bizim için yok hükmündedir” dedi. Yıldırım tüm vatandaşları cuma günü Yenikapı’ya, ‘Zulme Karşı Duruş’a çağırdı.

81 milyonun kalbi Kudüs’te

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasını, “barışa karşı sabotaj” olarak değerlendirdi, “İsrail’in şiddetine kol kanat geren Amerikan yönetimi bilmelidir ki zulüm, nemrutları abat etmediği gibi masumlara kurşun yağdıranları da abat etmeyecektir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Amerikan elçiliğinin açılışı, Müslüman kanı dökülen bir gün olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Ak Parti grubu, dün Yıldırım başkanlığında toplandı. Yıldırım, ABD’nin büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşımasıyla birlikte yaşanan olaylar konusunda özetle şunları söyledi:

SABOTAJ: Barışçı bir gösteri yapan mazlum ve masum Filistin halkına kurşun yağdıran İsrail’i şiddetle, lanetle kınıyoruz. Aynı şekilde bölgede barış iklimine benzin döken Amerikan yönetimini de kınıyoruz. Bu kurşunlar insanlığın vicdanına atılmış kurşunlardır. İsrail’in şiddetine kol kanat geren Amerikan yönetimi bilmelidir ki zulüm nemrutları abat etmediği gibi masumlara kurşun yağdıranları da abat etmeyecektir. Amerikan elçiliğinin Kudüs’e taşınmasını barışa karşı sabotaj olarak görüyor ve kabul etmiyoruz. Bu karar bizim için yok hükmündedir.

Haberin Devamı

MÜSLÜMAN KANI DÖKÜLEN GÜN: Maalesef Amerikan yönetimi BM’nin, dünyadaki 128 ülkenin iradesini yok sayarak bu yanlış kararında ısrar etti. Sonuç; 60 insanın hayatı, binlerce insanın yaralanması. Amerikan elçiliğinin açılışı, Müslüman kanı dökülen bir gün olarak tarihe geçmiş bulunmaktadır. Orantısız güç kullanarak terör uygulayan İsrail’in linç ve şiddet politikasını lanetle kınıyoruz, lanetliyoruz.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ: Filistinli kardeşlerimizin yaralarını saracağız ve sonuna kadar yanlarında olacağız. 81 milyon vatan evladının kalbi Kudüs’tedir, Filistinli kardeşlerimizle birlikte atmaktadır. İslam ülkeleri, İsrail ile olan ilişkilerini mutlaka gözden geçirmelidir. İslam dünyası, bu katliam karşısında tek yürek, tek ses olmalıdır. Mübarek ramazan ayının arifesinde masumların yüreğine ateş düşürdüler. Bu zalimliklere karşı İslam dünyası ve insanlık birlik ve beraberlik göstermek mecburiyetindedir. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türkiye, bu zulme sessiz kalmamıştır, kalmayacaktır.

YENİKAPI DAVETİ: Cuma günü Yenikapı’da, ‘Zulme Karşı Duruş’ adı altında büyük bir buluşma gerçekleştireceğiz. Buradan cuma günü saat 15.00’te Yenikapı Meydanı’nda yapılacak bu büyük buluşmaya bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bu bir parti programı değildir. Bu milletimizin birliğini, beraberliğini ve kardeşlerimizle dayanışmasını göstermek amacıyla bir araya gelinecek ve bir anlamda Yenikapı Ruhu’nun da tazeleneceği önemli bir toplantı olacaktır.

Haberin Devamı

Yıldırım dedikodulara tepki gösterdi:
Emekliye 1000 lira mutlaka verilecek

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimlerine yönelik konuşmasında “Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçelim de gerisi önemli değil” dedikodusunun yayıldığını belirterek, “Meclis de bu dönemde Cumhurbaşkanlığı kadar önemli hale geliyor. Çünkü Meclis güçlü olunca yürütmenin ihtiyacı olan kanunları yapacak, onun önünü açacak” dedi.

Yıldırım, grup toplantısında 24 Haziran seçimleri konusunda özetle şunları söyledi:

İNCE’YE YANIT: Meydanlarda özgürlük nutukları atıyorlar. Adaylar meydana çıktı ya ha babam bol keseden vaatler, özgürlük nutukları. Adayın biri çıkmış diyor ki, ‘Bu ülkede başörtü sorunu bitti. İsteyen evinde, isteyen sokakta, isteyen devlet dairesini başını örter. Bundan geri dönüş yoktur.’ Ha şunu bilseydin be kardeşim. Ak Parti yaparken neredeydin? O zaman yanımızda yer alacaktın. Bütün bu engeller aşıldıktan sonra konuşmak kolay. Elbette Türkiye bir daha yıllar yılı bu milletin değerleriyle kavga eden siyasi ve ideolojik söylemlere pabuç bırakmayacak.

Haberin Devamı

İKRAMİYEDE MAAŞ AYRIMI YOK: (Emeklilere bayram ikramiyesi) İnşallah haziran ayı içerisinde ödemeler yapılacak. Muhalefetin elemanları diyor ki, ‘Bunlar bu ödemeleri yapmayacaklar, yapsalar bile 500-1500 arasında maaş alanlara 300, 1500-2000 arasındakilere şu kadar, daha yukarıdakilere bu kadar’ diye milletin aklını bulandırmaya yönelik birtakım yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar. Buradan bir kez daha bu yalanları atanlara, milletin kürsüsünden şunu söylüyorum; Ak Parti’nin sözü senettir. Bunun kararı alınmıştır ve yılda iki sefer, emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan, her bir emeklimize 1000 lira bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. Bunlar havada uçuşan vaatlerine millet dönüp bakmadığı için bu sefer yalana döndüler, yalanla dolanla milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Ayrıca şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malulü aylığı alan er, erbaşlar, geçici köy koruculuğundan emekli olanlar, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan bütün vatandaşlarımız da bu ikramiyeden yararlanacak.

‘Dünya daha ne kadar sessiz kalacak’

Başbakan Binali Yıldırım, bu yılın ilk teravih namazını Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde kıldı. Ramazan’a iyi bir başlangıç yapamadıklarını belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Filistin’de İsrail’in katliamı ile karşı karşıya kaldık. ABD yönetiminin bütün uluslararası hukuka BM kararlarına ve Filistin haklı davasının gereklerine rağmen oldu bitti ile büyükelçiliğini üç dinin merkezi Kudüs’e taşıma kararı İsrail-Filistin sorunununda telafisi mümkün olmayan bir sorun ortaya çıkarmıştır. Hiç bir savunması olmayan gencecik insanları katletmekten geri durmamıştır. 60’ın üzerinde şehit Filistinli kardeşimiz vardır. Bütün şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum. O kadar alçakça bir tutumun içine girmişlerdir ki yaralıları teslim almak için başlattığımız girişimde ne yazıkki sonuç vermemektedir. Bütün İslam ülkelerini cuma günü 18 Mayıs’ta yapılacak İslam İşbirliği Teşiklatı Toplantısına davet ettik. Dünya daha ne kadar bu zulme, vahşete sessiz kalacaktır? Aslında orada bu olaylar olurken ölenler masum Filistinli siviller değil, insanlık ölmektedir.” - ANKARA Milliyet