Siyaset AB’den Mardin çıkarması

AB’den Mardin çıkarması

04.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, AB’nin finanse ettiği bazı projeler çerçevesinde çok sayıda AB ülkesi diplomatının yer aldığı bir heyet ile Mardin’e 3 ve 4 Ekim’de iki günlük bir ziyaret düzenledi. Berger’in eşi Marilena Georgiadu Berger’in de katıldığı Mardin ziyaretinde, şu ülkelerin büyükelçi veya diplomatları yer aldı:

AB’den  Mardin çıkarması

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Ulrike Tilly, Polonya’nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang, Estonya’nın Ankara Büyükelçisi Marin Mottus, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve eşi Marion Erdmann, Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Nadezhda Neynsky, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ivan Picukaric, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Erik Westsrate, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Elsa Jouanolou, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği İkinci Katibi Ceesvan Beek, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Ralf Reusch, İngiltere Büyükelçiliği İnsani Yardım ve Göç sorumlusu Alex Ballinger.
AB heyetinin ziyareti, Mardin Valisi Mustafa Yaman’a yaptıkları ziyaret ile başladı. Büyükelçiler, valilik ziyaretinin ardından Hilton Oteli’nde düzenlenen Mardin Hayat Boyu Öğenme Projesi’nin kapanış etkiniliğine katıldı.
Törende, kursiyerlere sertifikalarını büyükelçiler verdi. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın taba rengi pantolon ile monttan oluşan farklı kıyafeti dikkati çekti. Erdmann, kursiyelere sertifa verirken esprili hareketlerde bulundu.
Türk’le yemek
AB heyeti, akşam da Mardin’in eski Belediye Başkanı Ahmet Türk’ü Derik’teki ünlü konağında ziyaret etti. Türk, büyükelçilere Kasr-ı Kanço’da akşam yemeği verdi. Programda, Türk için, “Önde gelen Kürt siyasetçi” tabiri kullanıldı.

Süryani temsilcileriyle görüştüler
AB heyeti, akşam saatlerinde de Deyrulzafaran Manastırı’na ziyarette bulundu. Metropolit-Başpiskopos Filuksinos Saliba Özmen’in katılmaması nedeniyle bu ziyaret kültürel faaliyet şeklinde düzenlendi. 2005-2007 arasında restorasyon için AB’nin 650 bin euro sağladığı kaydedildi. Büyükelçiler, dün Midyat’ta Mor Gabriel Manastırı’nı ziyaret ederek Süryani toplumunun temsilcileri ile de görüştü.