Siyaset ‘Abdülhamid’i yediniz Erdoğan’ı yedirmeyiz’

‘Abdülhamid’i yediniz Erdoğan’ı yedirmeyiz’

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Abdülhamid’in o günün şartlarında emperyalizmin temeline çomak sokuşu bugünün dünyasında Tayyip Erdoğan’ın ‘Dünya 5’ten büyüktür’ haykırışını akla getirmektedir. Abdülhamid’ anlamak demek, Türkiye’nin son 15 yılını, AK Parti iktidarını ve Recep Tayyip Erdoğan yıllarını anlamak demektir” dedi.

‘Abdülhamid’i yediniz Erdoğan’ı yedirmeyiz’

İstanbul’da düzenlenen “Son Büyük Sultan Abdülhamid Han’ı anlamak” etkinliğinde konuşan Erdoğan, Abdülhamid’in 33 yıl toprak kaybetmeden ülkesini yönetmeyi başardığını anlattı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Abdülhamid’e nice iftiralar atıldı, olmadık yalanlar söylediler, karalama kampanyaları yönettiler. O zihniyetin o dönemde Abdülhamid’e yaptığını yakın zamanda da yaptığını hatırlayalım. Cumhuriyet mitinglerini, Danıştay saldırısını, parti kapatma davasını, MİT müsteşarını tutuklama girişimini, Gezi olaylarını, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimini, Kobani olaylarını, şehirlerdeki canlı bomba eylemlerini ve son olarak 15 Temmuz’u hatırlayalım. Bu millet, ‘Abdülhamid’i yediniz, Erdoğan’ı yedirmeyiz’ dedi. ‘Menderes’i astınız, Özal’ı zehirlediniz, Erbakan Hoca’ya darbe yaptınız ama Tayyip Erdoğan’a darbe yaptırmayız’ dedi.

Gençlik Eğitim ve Kültür Konfederasyonu (Genç-Kon) Başkanı Ahmet Sözbilir, Abdülhamit etkinliğine katılan Bilal Erdoğan'a tablo takdim etti.