Siyaset Abdüllatif Şener'den Başbakan'a üslup tepkisi

Abdüllatif Şener'den Başbakan'a üslup tepkisi

09.11.2012 - 13:55 | Son Güncellenme:

.

Abdüllatif Şenerden Başbakana üslup tepkisi

Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener “Başbakan’ın cümlesinin devamı tecavüzü anlatıyor, üslubunu değiştirmesini hatırlatmak milli görevdir” dedi.

Haberin Devamı

Şener, tv8’de gazeteci Erkan Tan’ın sorularını yanıtladı. Son “bahtsız bedevi” tartışmasını yorumlayan Abdüllatif Şener, “Başbakan’ın bahtsız bedevi ile başlayan cümlesi bir olayı anlatıyor. Cümlenin devamı var. Bu cümleyi herkes bilir. Cümlenin ikinci kısmı çölde tecavüz olayını, çirkin cinsel bir durumu anlatıyor. Böyle olunca bu cümleyi siyasi rakibiniz hakkında söylediğiniz zaman bu şık bir şey olmaz. Başbakan’dan üslubunu değiştirmesini beklediğimiz ifade etmeyi bir milli görev olarak görüyorum” dedi.

-“İSLAMİ MANTIĞA GÖRE BAŞBAKAN ARTIK O KOLTUKTA OTURAMAZ”-

Abdüllatif Şener ayrıca, “Siz şiddeti arttıran bir tarz ve siyaset biçimi benimser, bunu şiddetle ve ısrarla sürdürürseniz sonra ülkede olup biten vahşet, katliam ve şiddet hadiselerini kendi dışınızda algılar sorumluluğu hissetmezseniz, İslami bir mantığa göre orada oturma hakkını kaybetmişsiniz demektir” iddiasında da bulundu.

Haberin Devamı

-“ORTADOĞU POLİTİKASI İÇİN TÖVBE İSTİĞFAR ETMESİ LAZIM...”-

Geçmişte Sivas milletvekili olan Şener, Suriye’deki şiddeti doğrudan yönetenin muhalifler, muhalifleri yöneten, yönlendiren, besleyen, destekleyen ve bu şiddet olaylarını ortaya çıkaranların ise Batı olduğunu kaydetti. Şener, “Özellikle söyleyeyim Türkiye de muhalefeti desteklemek suretiyle şiddetin sorumlusudur. Yani Başbakan muhalefete destek vermek suretiyle şiddettin sorumlusudur. Bir Müslüman ülkeye NATO güçlerinin gelip saldırması, günlerce bombalaması için davetiye çıkaran bir Başbakan burada çok büyük, İslami açıdan çok tehlikeli bir hata yapıyor. Başbakan’ın Ortadoğu ve Suriye politikasıyla ilgili olarak tövbe istiğfar etmesi lazım” dedi.

-"SURİYE POLİTİKASI AKP ORGANLARINDA, BAKANLAR KURULU'NDA TARTIŞILMADI"-

Suriye politikasının AKP MYK’sında, MKYK’ sında ve AK Parti’nin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşulmadığını, tartışılmadığını, Bakanlar Kurulu’nda da böyle karşılıklı alternatif fikirleri oluşturacak şekilde konuşulmadığını sadece bilgi sunulduğunu, Başbakan’ı doğru yönlendirenlerin bulunmadığını öne süren Şener, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Suriye sınırlarına Patriot füzelerini yığıyorsunuz. Yanlışlıkla bomba düştü diye tatbikat üstüne tatbikat yapıyorsunuz. Gazze açıklarında, uluslararası sularda İsrail tarafından 9 vatandaşımız katledildi. Onlarca vatandaşımız yaralandı. Üzerinde Türk Bayrağı olan gemiler, esir gemiler olarak sahiline çekti. Neden İsrail açıklarında tatbikat yapmadınız Ey Sayın Başbakan? Neden İsrail’e gelince sadece özür dile, tazminat öde gibi masum ve komik şeyler söylüyor. Türkiye’nin talebi komiktir.”