Siyaset Açıkça ‘Ben kesmesini iyi bilirim’ diyor

Açıkça ‘Ben kesmesini iyi bilirim’ diyor

15.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Açıkça ‘Ben kesmesini iyi bilirim’ diyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen morg görevlisinin ses kayıtlarında açık açık “Ben kesmesini iyi bilirim” dediğini belirterek, “Niye? Çünkü bir morg mensubu. Bu adam asker, üst düzey. Bunların hepsi kayıtlarda var” dedi.

Haberin Devamı

‘Silemezsiniz’

Parlamenterler Arası Kudüs Platformu İkinci Konferansı’nın açılışında konuşan Erdoğan, Kudüs’te yaşananlar ve Cemal Kaşıkçı cinayetine değindi. Erdoğan, “Kudüs davası yalnızca Filistin’deki bir avuç Müslüman’ın davası değildir. Kudüs, 1.7 milyarlık İslam aleminin onuru, namusudur. Bizim için Kudüs, arzın üstünde bir sancak, görkemli bir çınardır. Yüreğimizin yarısı Mekke, geri kalanı da Medine’dir. Bunların üzerinde bir tül gibi Kudüs vardır. İşte bunun için biz ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ diyoruz” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “İsrail 50 yıldır kasıtlı şekilde Kudüs’te mirasın izlerini silmeye çalışıyor. Silemeyeceksiniz. Bu tarihi gerçeği yok edemeyeceksiniz... Müslümanlara yönelik evleri, işyerlerini ve ibadethaneleri gasp ederek bir kültürel soykırım yapıyorlar. Holokost nasıl insanlık dışı bir suçsa, Gazze sahilinde top oynayan çocuklara bomba yağdırmak da ağır bir insanlık suçudur.”

Haberin Devamı

‘Kaşıkçı şehit’

Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ayrıntıları da anlattı: “Kaşıkçı, ne yazık ki alçakça bir operasyonla şehit edildi... Tabii bizi Suudi Arabistan’dan aradılar. Biz gerek babaya (Kral Selman) gerek oğluna her şeyi anlattık. Veliaht Prens dedi ki, ‘Cemal Kaşıkçı başkonsolosluktan çıktı.’ Kaşıkçı çocuk mu? Nişanlısıyla beraber ayrılmaz mıydı? Bu millet enayi değil hesabı sormasını bilir.”

‘Ortaya çıkıyor’

“Amerika, CIA geldi, dinledi. Adam açık açık diyor ki ‘Ben kesmesini iyi bilirim’ diyor. Niye çünkü morg mensubu. Bunların hepsi kayıtlarda var. Belgeleri yok etmek için bizden almak istediler. Eninde sonunda denilen yere geldiler. ABD Senatosu ne diyor? Suudi yönetimini suçluyor. BM Temsilcisi (Nikki Haley) isim vererek, ‘Bu işin faili odur’ diyor. Bütün çıplaklığıyla artık iş ortaya çıkıyor.”