Siyaset Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den rahip Brunson açıklaması: Beraat etmedi hapis cezası var

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den rahip Brunson açıklaması: Beraat etmedi hapis cezası var

19.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Gül, rahip Brunson’ın serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı değerlendirme “Mahkemelerimiz tehdide asla boyun eğmez. Bu kişi beraat etmedi, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası var” dedi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den rahip Brunson açıklaması: Beraat etmedi hapis cezası var

Adalet Bakanı Gül, rahip Brunson’un serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı değerlendirme “Mahkemelerimiz tehdide asla boyun eğmez. Bu kişi beraat etmedi, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası var” dedi

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, şunları kaydetti:

HÂKİM VE SAVCI ALIMI OLACAK: Hâkim ve savcı sayısı, salı günü Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı kura törenimizle 19 bine ulaştı. İhraç edilen FETÖ’cülerin hakim ve savcı sayısı yaklaşık 4 bindi. Bunların yerine ikame oldu hâkim, savcı sayımız. 29 Aralık’ta bin 600 hâkim, savcı alımı için sınav yapacağız ve yakında ilana çıkacağız. Mezunlardan bin adli yargı, 100 idari yargı, 500 de avukatlıktan adli yargı için hakim, savcı alımı ilanına çıkacağız.

KAŞIKÇI SORUŞTURMASI: Suçlunun başka bir ülkede olması durumunda suçların iadesine yönelik uluslararası sözleşme gereğince mahkemenin tespit ettiği husus üzerine, iade istenecek ve kişinin ülkeye iadesi sağlanacaktır. Suçlunun hangi ülkede olduğunun bilinmemesi durumunda kırmızı bülten talep edilir.

Haberin Devamı

ARA KARAR VERİLDİ: (Rahip Brunson’un serbest bırakılması) Bağımsız ve tarafsız mahkemelerimiz tarafından başından itibaren bu süreç başlatılmış, sürdürülmüş ve sonuçlandırılmıştır. Mahkemelerimiz hiçbir şekilde tehdide ya da farklı birtakım yönlendirilmelere asla boyun eğmez. 12 Ekim’deki duruşmada, adli kontrol kararı ve yurt dışı çıkış yasağı kaldırılmıştır. Birinci olarak hatırlatmamız gereken husus, bu kişinin beraat etmediğidir. Bir ara karar verilmedi. Bir mahkumiyet kararı çıktı.

FETÖ’DEN 32 BİN KİŞİ CEZAEVİNDE: Bugün DAEŞ’le ilgili cezaevlerinde bin 161 tutuklu ve hükümlü var. Peki dünyada ‘biz bu konuda mücadele ediyoruz’ diyen ülkelerde ne kadar tutuklu, ne kadar bu konuda ceza alan var? Milletimiz emin olsun, tüm kurumlarımız, yargı camiamızda bu konudaki mücadelesini kesintisiz bir şekilde, kararlı olarak sürdürmeye devam etmektedir. FETÖ terör örgütünden 32 bin, PKK’dan da 10 bin tutuklu hükümlü cezaevlerinde bulunmaktadır.

'AF ÇALIŞMASI SÜRÜYOR'

“Bu tekliften bağımsız olarak ihtiyaçları belirlememiz ve buna göre gerekli çalışmaları yapmamız konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları oldu. Hem akademisyenlerle hem yargı mensuplarıyla bu konunun tüm paydaşlarıyla çalışmamız sürdürülüyor. Özellikle suç ve ceza dengesini sağlayacak infaz alternatifleri üzerine de çalışıyoruz. Farklı infaz rejimleri üzerine çalışıyoruz. Koşullu salıverme süreleri, denetimli serbestlik uygulamaları üzerinde incelemelerimiz var. Ama belli bir olgunluğa erişmeden ‘şu olacak, bu olmayacak’ şeklinde açıklamalar elbette doğru olmaz. Çalışmalar devam ediyor. Tam bir olgunluğa erişince kabineye sunulacak.”