Siyaset Adana'da sol CHP'de birleşiyor

Adana'da sol CHP'de birleşiyor

20.06.2013 - 18:26 | Son Güncellenme:

.

Adanada sol CHPde birleşiyor

Adana’da DSP Çukurova İlçe Başkanı Saniye Arslantaş, DSP Seyhan İlçe Sekreteri Cem Pakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile kurultay, il-ilçe delegelerinden oluşan 300 kişi CHP’ye kayıt yaptırdı.

Haberin Devamı

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Soner Çetin, yerel seçim hazırlıkları devam ediyor. Son olarak Çetin, DSP Çukurova ilçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile kurultay, il ilçe delegelerinden oluşan 300 kişilik grubu partisinin saflarına kazandırdı.

CHP Adana İl Binası’nda gerçekleştirilen katılım törenine CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve 15 CHP ilçe başkanı katıldı.

Katılım töreninde konuşan DSP Çukurova İlçe Başkanı Saniye Arslantaş, önemli olanın zoru başarmak olduğunu kaydetti. Arslantaş, Türkiye’nin içinde bulunduğu sürecin solun tek çatı altında birleşmesi gerekliliğini gösterdiğini ifade ederek, “Bu nedenle bugün burada CHP rozetlerini takacağız. Adana Türkiye’nin aynasıdır. Adana’nın daha iyi yönetilmesi ve halkımızın mutlu günler yaşaması için Avukat Soner Çetin’i umut olarak görüyoruz. CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Soner Çetin’e destek vermek için bugün buradayız. CHP’nin altı oklu bayrağını önce Adana’da, sonra da Türkiye’de burçlara dikeceğiz. Yolumuz açık olsun” dedi.

Haberin Devamı

Çetin ise DSP’lilerin şahsına ve CHP’ye sundukları katkıdan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin geleceğinin CHP’de ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nda olduğunu söyledi. Solun CHP çatısı altında bir araya gelmesinin ve güçlerin birleştirilmesinin önemine dikkati çeken Çetin, “Bu düzenlediğimiz katılım törenlerinin üçüncüsüdür. Katılım törenleri ile CHP’ye büyük katkı sunarken, sorumluluğumuzun da kat be kat arttığının farkındayız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde yerel ve genel seçimleri kazanarak, Türkiye’nin rahat nefes alacağına inanıyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığımızın da açıklanmasıyla çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak hedefimize varmak için mücadele edeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu mücadele de her bireyin üzerine düşen görevi yapacağına inanıyor” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra DSP’den istifa ederek CHP’ye geçen 300 kişiye rozetleri CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Seyhan ilçe Başkanı Reşit Karakuş, Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, Sarıçam İlçe Başkanı Musa Gökdemir, CHP Yüreğir İlçe 2. Başkanı Mümtaz Uçak, CHP Ceyhan İlçe Başkanı İlyas Kurt, CHP Karataş İlçe Başkanı Boğaçhan Ünal, CHP Yumurtalık İlçe Başkanı Muhittin Eryiğit, CHP Karaisalı ilçe Başkanı Sabahattin Karabudak, CHP Saimbeyli İlçe Başkanı Feyzi Büyükoğlu, CHP Feke İlçe Başkanı Sebahattin Şahin, CHP Pozantı İlçe Başkanı Ersin Kozan, CHP Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Rukiye Çinkılınç tarafından törenle takıldı.