Siyaset Adli Tıp raporlarını ne yapacaksınız?

Adli Tıp raporlarını ne yapacaksınız?

16.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi olayları sırasında Kabataş’ta darp edildiği öne sürülen başörtülü kadın hakkında çıkan haberleri eleştiren Erdoğan, “Attığınız manşetler doğru değil” dedi

Adli Tıp raporlarını  ne yapacaksınız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta darp edildiği iddia edilen Z.D’yle ilgili son dönemde basında yer alan tartışmalara ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Medya dünyasında amiral diye geçinenlerle söylüyorum, hele bugün attıkları başlığı, özellikle kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler Adli Tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız?” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü-Yenikapı Metro Hattı’nın Yenikapı Marmaray İstasyonu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Erdoğan, bütün engelleri, sabotajları, kumpasları aşarak bugünlere ulaştıklarını söyledi.

‘Boğulacaksınız’
Erdoğan, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta darp edildiği iddia edilen kadın ile ilgili şöyle konuştu:
“Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul’da sokak hareketleri başlattılar. Yaktılar, yıktılar, insanlara saldırdılar. Başörtülülere saldırılarda bulundurlar, camilerimize dahi saygısızlık yaptılar. Kabataş’ta yavrusu ile beraber orada saldırıya uğrayan kızımıza karşı onun üzerine oynamaya başladılar. O günden bugüne sesleri çıkmayanlar şimdi, ‘Öyle değil böyle’ diyerek bunu da yalanlamaya kalkıyorlar. Yazık yazık. Medya dünyasında amiral diye geçinenlere söyleniyorum. Bugün attıkları başlığı özellikle kendilerine hatırlatıyorum. Bunun altında da boğulacaksınız. Çünkü bu attığınız manşetler de doğru değil. Sizler Adli Tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız? Adli Tıp raporundan bahsediyorum. Bütün görüntüleri koyun bir kenara, bu bayanın çocuğu ile orada aldığı darbeyle ilgili raporu ne yapacaksınız? Bunların hayatı yalan üzerine inşa edilmiştir. Aradan 8 ay geçti. Şimdi kendilerine göre yeni yeni senaryolar hazırlıyorlar. Şimdi o hanımefendi ve çocuğu ile ilgili yeni bir hazırlığın içine girdiler. Bunları yutturamazsınız. Her şey açık net ortada. O zaman savcının bütün tespitleri ortada, adli tıp raporu ortada. Şimdi siz bunu tersine çevirmek istiyorsunuz. Niye? Altında boğuldunuz. Şimdi bundan kurtulmak istiyorsunuz. Kurtulamayacaksınız. Tarih sizi affetmeyecek. Tarih şimdi bu yalan yanlış senaryonun yanında yer alan medyayı da affetmeyecek. İşte tüm bunlara mücadele verirken unutmayın, 30 Mart bir dönüşüm olacak. İleri demokarsinin kırılma noktası olacak. Ben tüm İstanbullular’dan durmadan, bir olarak, diri olarak bu yolda gayretle kapı kapı dolaşarak bu yola devam etmelerini özellikle istiyorum. Çünkü bunlar şimdi her türlü işbirliğine girerler, girdiler. Ama Ak PArti iktidarı 30 Mart’ta güçlenerek yoluan devam edecek.”

‘Kirli hedefleri var’
Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Şehirlerimize, Türkiye’ye, Türkiye ekonomisine zarar vermek istediler. Onu yapamayınca bu kez 17 Aralık darbe girişimi ile kirli hedeflerine yürümek istediler. Gezi ile 17 Aralık darbe girişimi aynı siyaset mühendislerinin girişimleridir. Her iki olayda da perde arkasında aynı karanlık yüzler görev aldılar. Her iki olayda da aynı medya aynı vazifeyi yüklendi. Roller, figüranlar, senaryolar değişse de her ikisinde de Türkiye’yi, milli iradeyi Türkiye’nin küresel projelerini hedef aldılar. Şu anda olanları görüyorsunuz. Elinde bira şişesi ile başörtülü kızlarımıza saldıranlarla o malum paralel yapı birlikte hareket ediyor. Bir arada operasyon yapmaya çalışıyorlar. Dün birileri en zor zamanlarda başörtüsüne ‘furuat’ diyordu. ‘Teferruattır’ diyordu. Bugünde işte o başörtüsü düşmanlarının değirmenine su taşıyorlar. Bu milletin hangi milli değeri varsa bunlar ona düşmanlık sergiliyor, bu milletin hangi manevi değeri varsa onu istismar etmenin mücadelesini veriyorlar. Her ne yaparlarsa yapsınlar bizler de bu aziz millet de bu figüranlara onların arkasındakilere asla geçit vermeyeceğiz. Bu ülke büyümeye devam edecek. Ekonomisi, demokrasisi, kardeşliği büyümeye devam edecek. Küresel projeleri yükselmeye devam edecek. Dün gece HSYK ile ilgili yasa sabaha kadar mecliste kavga gürültü devam etti. CHP’den zaten orada 5-10 kişi. CHP’den de o kadar belki daha az. Ama hamdolsun kadromuz bütünü ile orada ve meclisten HSYK Kanunu’nu çıkardılar.”

‘Aldattılar’
“Yürüyeceğiz. İnanıcımızla, azmimizle, milletimizin verdiği vekaleti temsil ederek bu yolda yürüyeceğiz. Çünkü bu çözüm sürecini engellemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Barış, kardeşlik içinde geleceğe ilerlemeye devam edecek, istedikleri iftirayı, çamuru atsınlar, ellerindeki medya gücü ile istedikleri ihanetti yapsınlar. İşte sevgili peygamberimizi miraçtan indirip kamyona bindirecek kadar ahlaksız bunlar. CHP, MHP bütün marjinal örgütler artı bu paralel yapı aynı ititfakta bulundular. Yıkım işinde bir araya geldiler. Bu paralel yapının tabanındaki kardeşlerime ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bunlarda iyi niyet filan yok. Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir unutmayın. Bunlar bu şekilde aldattılar. Bu şekilde kandırdılar. Bu oyuna geldik. Ama bundan sonra asla.”

Haberin Devamı

‘Hatalı oylama süründürür’

Başbakan Erdoğan, İstanbul Özel Halk Otobüsçüleri ile Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, paralel yapı ile ilgili şunları söyledi:
“3. havalimanı yapanlar, Fatih Belediye Başkanı, 17 Aralık dalgasında içeri alınanlar veya onları içeri alanlar, o düzmece senaryoyu yazanlar... Orada hukuk vardı, öyle mi? ’Orada hukuk vardı’ diyenler, şimdi niye, ’hukuk vardı’ diyemiyorlar? Hukuk şimdi tecelli etti diye mi rahatsız oldular? Bu ülkede profesör olduğunu zanneden birileri, işte bu paralel yapının yandaşı ve yönetimindeki gazetede veya diğer gazetelerle birlikte, Ak Parti’nin, şu anda 318 milletvekili olan Ak Parti’nin kapatılmasına dair haberler, yazılar yazıyorlar.
Sizin nereniz demokrat ya? Biz sizin yazılarınızla gelmedik. Biz milletimin iradesi ile geldik, milletimin iradesi ile gideriz.”
Eroğan, Özel Halk Otobüsçüleri’nin KDV ve ÖTV indirimi talepleri ile ilgili olarak, “Ben müsteşarımada söyledim. Gerek KDV, gerekse ÖTV’ler ile ilgili Maliye bakanıma bir çalışma yaptırcağız” dedi. Erdoğan’ın bu sözleri salonda coşkuya sebep oldu. Erdoğan son olarak, “Hatalı sollama öldürür hatalı oylama süründürür” diye konuştu.

Yazarlar