Siyaset 'Af düşüncemiz kesinlikle yok'

'Af düşüncemiz kesinlikle yok'

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP liderinin, ‘terör dışındaki suçlara af önerisi’ne sıcak bakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi

Af düşüncemiz kesinlikle yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin gündeminde bir af düşüncesinin kesinlikle olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere’ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Londra’ya varışının hemen ardından bu yıl yedincisi yapılan Tatlıdil Forumu’nun kapanış toplantısına katılarak konuşacağını ve forumun bu yılki çalışmalarını tamamlamış olacaklarını söyledi. Erdoğan ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Bahçeli’nin bu talebi veya teklifi, kendisine ait bir taleptir, tekliftir. Ama bizim şu anda hükümetimizle, böyle bir düşüncemiz kesinlikle yok” dedi.

Yeni kadro mesajı

Erdoğan, “Milletvekili aday listelerinde yeni isimler mi olacak?” sorusuna, şu yanıtı verdi: “Yeni isimler noktasında bu adeta iki kere iki dört. Biz, hücre yenilemesini siyasette başaran bir partiyiz ve mevcutla yetinen değil, kadrosunu, hücrelerini sürekli olarak yenileyen, güçlendiren, nerede eksiklerimiz var, aksamalarımız var, bunları gidermeye çalışan bir siyasi partiyiz. Bir defa biz siyasette kadroyu, Ankara’ya milletvekili taşımak olarak görmüyoruz. Milletvekilliği sorumluluğunu üstlenmiş arkadaşlarımız bir defa kesinlikle bu işin hakkını dört dörtlük vermeli. Ankara’ya taşınıp, Ankara’da da parlamentoya doğru dürüst gelmeyen bir ekiple, bir kadroyla yürümek, böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bu konularda kimlerin zaafları olmuşsa, kimler falso yapmışsa tabii ki onlarla artık yürümek mümkün değil. Onun için kadroyu tazelemek, bu bizim için çok önemli.”

Haberin Devamı

‘Dokunana dokunuruz’

Bir başka gazetecinin “Suriye’de devam eden çatışmalarda yeni bir boyut ortaya çıktı. İsrail ve İran güçleri karşılıklı savaşıyor. Bizim de Suriye’de askerimiz var. Bu konuya nasıl bakıyorsunuz?” şeklindeki bir sorusunu Erdoğan, şöyle cevapladı:

“Biz kimseyi rahatsız etmiyoruz. Şu anda bize dokunana biz dokunuruz, bize dokunmayanlarla bizim bir işimiz olmaz. Biz terör örgütleriyle mücadelemizi verdik, veriyoruz. Afrin ve Cerablus bunun en güzel örneğiydi. Terör koridoru olarak oluşturulmaya çalışılan malum -en doğudan en batıya- bölgeyi zaten kontrolümüze aldık, alıyoruz. Afrin’den sonra gelişmeleri zaten biliyorsunuz. Şu anda 10 gözlem noktası elimizin altında. Bu hafta 12 gözlem noktası kontrolümüz altına girdikten sonra İdlib ile ilgili sıkıntılar da büyük oranda halledilmiş olacak. Tabii ardından malum Tel Rıfat ve Münbiç sorunumuz var. Bu konuda Dışişleri Bakanımızın ABD Dışişleri Bakanı ile bir ön görüşmeleri oldu, devamı olacak. Bununla birlikte bize verdikleri sözü tutmalarını bekliyoruz. Eğer verdikleri sözü de tutarlarsa, o zaman Münbiç’te de PYD/YPG’nin orayı terk etmelerini kendilerinden istiyoruz. Oraya da gerçek sahipleri gelip yerleşecekler.”

Haberin Devamı

Erdoğan, Londra’daki temaslarına ilişkin olarak ise “Ziyaretimiz sırasında 15 Mayıs Salı günü (yarın) Kraliçe Elizabeth ile bir araya geleceğiz. Ayrıca Başbakan Theresa May ile aynı gün görüşmelerimiz olacak” dedi.