Siyaset ‘Afrin’de yedi düvele karşı savaş halindeyiz’

‘Afrin’de yedi düvele karşı savaş halindeyiz’

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin karşısında PKK/PYD/YPG’nin yanında ABD ve Avrupalı ortaklarının olduğunu belirten Bahçeli, “Herkes aklını başına alsın, ayağını denk alsın, kimse Türk milletine parmak sallamaya kalkışmasın” dedi

‘Afrin’de yedi düvele karşı savaş halindeyiz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin Afrin’de yedi düvelle adı konmamış bir savaş halinde olduğunu, yüz binlerce Bozkurt’un Afrin’de savaşmaya hazır olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şunları söyledi:

AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR: Fransa, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin icra ettiği harekâttan duyduğu hazımsızlığı her fırsatta ortaya koymaktadır. Almanya perişandır. ABD ise teröristlerle nöbet tutmakta, sürekli silah ve cephanelik tahkimatıyla uğraşmaktadır. Çok açık bir şekilde ifade etmeliyim ki, Türkiye Afrin’de yedi düvelle adı konmamış bir savaş halindedir. Karşımızda PKK/PYD/YPG’nin yanında ABD ve Avrupalı ortakları vardır. Bu nedenle bazı Avrupa ülkeleri akıllarını başlarına almalıdır... Beyaz Saray yönetimi açık açık söylesin: Dost muyuz, düşman mı? İttifak mı, ihtilaf mı? Devam mı, tamam mı?

GELECEKLERİ VARSA GÖRECEKLERİ VAR: ABD Savunma Bakanı’nın bazı grupların Afrin’deki operasyonlar sebebiyle dikkatlerinin dağıldığını söylemesi bir kaygının, bir korkunun, dahası bir işbirliğinin vesikasıdır. Suriye Demokratik Güçleri isimli terör şemsiyesi içinde yer alan bir Hıristiyan örgüt, Deyrizor’dan ayrılıp Afrin’e hareket etme kararı almıştır. Elbette gelecekleri varsa görecekleri vardır.

Haberin Devamı

KANI KURUSUN: Türkiye sivil kayıp hassasiyetini gözetmeseydi Zeytin Dalı Harekâtı şimdiye kadar çoktan tamamlanmıştı. Afrin konusu bizim için istiklal meselesidir. Bir adım geri duranın, geri adım atanın, kaçmayı düşünenin kanı kurusun. Herkes ayağını denk alsın, kimse Türk milletine Menbiç’ten parmak sallamaya kalkışmasın. Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadı olduğumuz unutulmasın. Bir tilki hükmü varsa bir de Bozkurt töresinin olduğunu yeri geldiğinde öğretmesini biliriz. Kimse üç beş çapulcuyla, çağlar açıp çağlar kapatan bir milletin kahraman askerlerini bir tutmasın... Menbiç’ten teröristler çıkarılmalı, Menbiçliler kendi topraklarına yerleşmelidir. Aksi halde Türkiye gereğini yapacak, bir şafak vakti terör yuvalarına yıldırım gibi saplanacaktır. Hiçbir ülke bu coğrafyadaki varlığımızı hafife almasın.

‘İkinci komutana gerek yok’

Neymiş, Zeytin Dalı Harekâtı siyasete alet edilmemeliymiş. Asker operasyondayken siyaset doğru değilmiş. Bunu söyleyen eski Genelkurmay Başkanı Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazımdır: Afrin’i siyasete alet eden kim ya da kimlerdir? Kimi kast ediyorsunuz? PKK/PYD/YPG üzerinden siyaset yaptığını zanneden işbirlikçi emellere laf etmeyenler neyden gocunmuşlardır?Siyaset, beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? Fok balıklarının nasıl yaşadığını mı, nesli tükenen balinaları mı, kuş ve böcek türlerini mi konuşalım? Tanzanya’daki Serengeti Parkı’ndaki safarileri mi izleyelim? Var oluş-yok oluş mücadelesini siyaset dert etmeyecekse neyi dert edecekektir? Bize göre TSK’nın başında hali hazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur.

Haberin Devamı

‘Bre densizler utanmıyor musunuz?’

“İhtiyaç hasıl olursa Afrin’e giderim” dedim, baktım ki, sözde en hızlı demokrasi bezirganları PYD’ye zırh oldular. İçimizden devşirilen küçük bir azınlık YPG’nin kuyruğuna takıldı. Haine mesaj verdim, yankısı işbirlikçilerden duyuldu. Sözüm işbirlikçilere, terör sevicilerine, terörist şakşakçılarınadır. Bre Gafiller! Bre Densizler! Sizler bu mücadeleyi sulandırmaya, basitleştirmeye utanmıyor musunuz?

Haberin Devamı

YÜZ BİNLERCE BOZKURT HAZIR: Operasyona destek veriyoruz diye lafa başlayıp, amalı fakatlı cümlelerle devam edenler teröristlerin yanında duran ahmak ve aymazlardır. Dün Kerkük için ‘en az 5 bin Bozkurt hazır’ dedim. Bugün de aynısını tekrar ediyorum: Yüz binlerce Bozkurt Afrin için hazırdır.

BURUNLARINDAN GETİRİLSİN: Ankara’da PKK’nın ileri karakolu, siyaset şubesi HDP’nin 3. Olağan Kongresi yapılmıştır. Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği esnada, Ankara’da teröre destek verilmiş, PKK/PYD ve bebek katili selamlanmıştır. Bunun adı tam anlamıyla vatana ihanet, millete hakarettir... Suçlular övülmüş, suç alkışlanmıştır. Cezaevinde çürürken mesaj gönderen eski eşbaşkan ise, HDP’nin, AKP-MHP’nin kurmak istediği faşist Türkiye’nin partisi olmadığını zırvalamıştır. Afrin’i ve Kandil’i Ankara’ya taşımaya kalkışanların işledikleri suçları burunlarından getirmek Türk milletine şeref ve namus borcudur.

Haberin Devamı

CHP VE HDP PİŞTİ OLDU: Ne ibretliktir ki, HDP kurultayında onca provokasyon, onca hıyanet vuku bulurken, katılımcı CHP’liler yerlerinden kımıldamamış, kepazeliklere tepki göstermemişlerdir. CHP ile HDP alenen pişti olmuş, aynı kazanda kaynamışlardır.