Siyaset ‘Ağar iki kez imza verecek’

‘Ağar iki kez imza verecek’

01.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Susurluk davasında çete kurmak suçundan 5 yıl ceza alan ve 1 yıl 4 gün cezaevinde kaldıktan sonra denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye edilen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’a, 60 yaşın üzerinde olduğu için herhangi bir çalışma tedbiri öngörülmediğini belirterek, “İlk üç ay için haftada iki gün imza vermesi öngörüldü” dedi.

‘Ağar iki kez imza verecek’

Ergin, önceki gün Yenipazar Kapalı Cezaevi’nden tahliye edilen Susurluk hükümlüsü Ağar’a uygulanan denetimli serbestlik tedbirine ilişkin olarak, “Sayın Mehmet Ağar, 60 yaşın üzerinde olduğu için herhangi bir çalışma tedbiri öngörülmedi. Haftada iki imza vermesi öngörüldü. İlk 3 ay için. İkinci 3 ayda bu haftada bire imzanın indirilmesi söz konusu. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerimizin takip sonucunda bu sürece ilişkin tedbirleri değişebilir. Ama şu an için bu” dedi.
Ergin, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvurulara ilişkin görüş bildirdiklerini, ancak bunların arasında CHP’li Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın bulunmadığını söyledi.