Siyaset Ağzını açtıkça pislik saçıyor

Ağzını açtıkça pislik saçıyor

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ecevit'i vatan hainleri affetmekle suçlayan katil Ali Güngör, bu kez Manukyan adını kullanarak, gazeteci Zafer Mutlu ve annesine hakaret etmeye çalıştı

Ağzını açtıkça pislik saçıyor

Ağzını açtıkça pislik saçıyor

Ecevit'i vatan hainleri affetmekle suçlayan katil Ali Güngör, bu kez Manukyan adını kullanarak, gazeteci Zafer Mutlu ve annesine hakaret etmeye çalıştı

ANKARA Mİlliyet

Asteğmen Necdet Güçlü'yü öldürdükten sonra 12 yıl hapse mahkum olup, af sayesinde iki yıl cezaevinde yatan MHP Milletvekili Ali Güngör'ün çirkin üslubu, bu kez basını hedef aldı. Meclis'teki şartlı salıverme yasa tasarısı görüşmeleri sırasında söz alıp Başbakan Bülent Ecevit'i vatan hainlerini affetmekle suçlayan, ancak yine Ecevit'in 1974'te çıkardığı af sayesinde özgürlüğüne kavuştuğu belirlenen MHP'li Güngör, dün akşam CNN Türk'te bir kez daha herkesi hayrete düşürdü.
Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlarken yakışıksız iddialar ortaya atan Güngör, toplumdan büyük tepki gördü. "Ben o zaman öğrenciydim, o aftan yararlanmadım. Hakkımda inceleme yapmadan manşet atan herkes hakkında araştırma yapacağım" diyen Güngör, Sabah Gazetesi'nde kendisiyle ilgili manşetin Zafer Mutlu tarafından atıldığını iddia etti.

Manukyan'ın suçu ne?
Güngör, "Zafer Mutlu'yla ilgili araştırmalar yaptım. Annesi, genelev sahibi Matild Manukyan'ın kardeşi çıktı. Diğer gazetelerin manşetlerini atanlar hakkında araştırmalar yapacağım" diyerek, hem Mutlu'ya düzeysiz bir sataşma yapmış oldu, hem de cinayet gibi adi suçlara karışmamış, sadece genelev işleten ancak vergisini ödemeyi ihmal etmeyen Matild Manukyan'ı ettiği hakarete malzeme yapmış oldu.

Gerçek katili biliyormuş ama söylemezmiş
Güngör, CNN Türk'te Zafer Mutlu'yla ilgili açıklamalarının yanı sıra başka çarpıcı iddialarda bulundu. Dr. Asteğmen Necdet Güçlü'nün öldürülmesi sırasında olay yerinde bulunduğunu, ancak katilin kendisi olmadığını ileri süren Güngör, Güçlü'yü kimin öldürdüğünü bildiğini ama açıklamayacağını ifade etti. Olayın 1972 yılında gerçekleştiğini, 1973 yılının Şubat ayında da serbest bırakıldığını anlatan Güngör, "Ben Ecevit affıyla dışarı çıkmadım. 1974 yılında öğrenciydim" dedi. Ancak Güngör, bunun ardından Ecevit'in çıkardığı aftan yararlanmak istemediğini, bunun için mahkemeye başvurduğunu anlattı.

50 milyarlık dava açacak
Gazeteci Zafer Mutlu, CNN Türk'te Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlarken kendisi hakkında çirkin iddialarda bulunan MHP milletvekili Ali Güngör'e tazminat davası açacak. Güngör aleyhine 50 milyar liralık tazminat davası açacağını bildiren Zafer Mutlu'nun, davayı kazanması halinde eline geçecek olan 50 milyar lirayı, hayatını kaybeden kızı adına kurduğu Zeynep Mutlu Vakfı'na bağışlayacağı öğrenildi.

Manukyan: Vekillerin izniyle çalışıyorum
ÖMER ERBİL İstanbul

MHP İçel Milletvekili Ali Güngör'e, bir tokat da Matild Manukyan'dan geldi. Manukyan, Sabah gazetesinde kendisiyle alakalı manşeti Zafer Mutlu'nun attığını ileri sürerek, "Zafer Mutlu'yla ilgili araştırma yaptım. Annesi genelev sahibi Matild Manukyan'ın kardeşi" diyen Güngör'e, "Benim kız kardeşim yok" yanıtını verdi.
Kendisinin erkek kardeşi olduğunu kaydeden Manukyan, şunları söyledi:
"O da ticaretle uğraşıyor. Zafer Mutlu'yu hayatımda hiç görmedim. Kaldı ki genelev sahibi olmak, çok kötü bir meslek değil. Milletvekillerinin verdiği izinle, resmi ruhsatla bu işi yapıyorum.
Bu ülkede vergi rekortmeni oldum. Hala vergimi düzenli bir şekilde ödüyorum. Kendisi katil olan birine hakaret davası açmayı düşünmüyorum. Meclis'te onca milletvekili var. Gereken cevabı zaten vereceklerdir."


SİYASET