Siyaset AiHM’yi ziyaret edecek

AiHM’yi ziyaret edecek

18.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yarın Strasbourg’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) bahar oturumuna katılarak bir konuşma yapacak. Davutoğlu’nun Strasbourg temasları çerçevesinde AİHM Başkanı Guido Raimondi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

AiHM’yi ziyaret edecek

Davutoğlu bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Strasbourg’a gidecek. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Avrupa Birliği Parlamentosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi kritik kurumları barındıran Strasbourg’ta Başbakan’ın çok sayıda temasta bulunacaği ifade edildi. Davutoğlu, AKPM’nin bahar oturumu kapsamında, yarın bir konuşma yapacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak. Toplantının ana gündemi “Balkanlardaki sığınmacıların haklarının korunması ve zorunlu göç”, “Kadınların siyasete katılımına ve çocukların radikalleşmesinin engellenmesi” konuları da olacak. Toplantıda vekillerin sorularına yarım saati aşkın süre yanıt verecek olan Davutoğlu’na gündemdeki başlıkların dışında basın özgürlüğü çerçevesinde de soruların gelmesi bekleniyor.

Davutoğlu’nun Avrupa Konseyi’ndeki temasları çerçevesinde bazı ikili görüşmeler yapması da bekleniyor. Davutoğlu burada AKPM Başkanı Pedro Agramount, AKPM Genel Sekreteri Wojciech Sawicki, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Karakaş ile görüşecek
Davutoğlu, Strasbourg temasları çerçevesinde AİHM’ye de bir ziyaret gerçekleştirecek. Davutoğlu’nun AİHM Başkanı Guido Raimondi ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Son AİHM istatistiklerine göre Türkiye AİHM’de en fazla dosyası bulunan 3. ülke konumunda bulunuyor. Görüşmede Türkiye’den AİHM’ye gelen başvurular ve yargı sistemindeki sıkıntıların da ele alınabileceği ifade ediliyor. Davutoğlu’nun AİHM’nin Türk yargıcı AİHM Başkan Yardımcısı Işıl Karakaş ile de temasları çerçevesinde görüşebileceği belirtiliyor.